350/366

Tas jausmas, kai žmonės kartą metuose, prieš Kalėdas, užsuka į Lietuvos paštą. Tada visame feisbuke inkštimo daugiau nei pranešimų apie pirmą-antrą-trečią sniegą. Ką žinau. Einu kelis metus beveik kiekvieną dieną. Tai yra, beveik, buvo prieš metus, dabar – kiekvieną, nes nuomoju ten dėžutę. Kodėl? Dėl didelės laiškininkų kaitos ir žmogiškojo faktoriaus. Buvo visko. Buvo skundų ir etc., bet labiau nei skundai, pasiteisina per šventes nusiųsti atviruką su linkėjimais kolektyvui. Dar pridėt saldainių. Beje, fainiausia siųsti iš kito skyriaus. Nu ir ką, jei kas nors su paštu ir blogai, tai tik klientai. Žinoma, nervina, kad nepriima mokėjimo kortelių, kad tavo siuntos ieško pusę valandos, ar pašto ženklus klijuoja 15 min (pastebėjote, kad registruotą siuntą išsiųsti yra greičiau? Nes pasveria, suveda adresą ir baigta. O su neregistruotomis, tai sveria, lentelėje ieško kiek kainuoja, tada su skaičiuotuvu dėlioja kas gaunasi iš turimų ženklų…).

Visgi iš esmės, man paštas nesukelia jokių blogų potyrių (taip, buvo dingusių siuntų ir pan. dalykų). Dokumento seniai nebeprašo, įmonės kodą baigia išmokt mintinai, sveikinasi net piktoji vadovė, nors aš labai retai ten pabendrauju daugiau nei “laba diena, ačiū, viso”.

2 thoughts on “350/366”

  1. Taip nutiko, kad siuntas kelias gavau dabar. Taip nutiko, kad dabar jas atsiimu centriniame Klaipėdos pašte. Na, bet ten eilės visad buvo, o pastato vidus vis dar gražus. Mokausi kantrybės.
    Kai neseniai sužinojau kiek pašto skyriaus viršininkas gauna atlyginimo, suprantu, kodėl ten dirba pikti žmonės. Nors kai dažniau lankaisi (buvo etapas kai Klaipėdoje kūriausi ir įmonės reikalai judėjo per home office + pašto skyrius), tai ir piktos viršininkės (koks sutapimas) sveikinasi.

  2. Rokai, aš parašiau šį įrašą ir išėjau į savo paštuką. Stovėjau eilėje 55 minutes :). Ir taip galvojau, kad na lyg ir pikta, kaip laikas gaištasi, kas čia per laikai. Tačiau visi žmonės su dovanėlėmis, siuntinukais, pilnom tašėm saldainių, na negali gi pykt, jie gi susirinko tam, kad artimuosius pradžiugintų, ne visi gali susitikt. Na ir atsipalaiduoji tada sau, nes na… Aš visada galvoju, kad mane ten gal mėgsta dėl pavardės, nes ne kartą supratau, kad būna kas išlenda iš naujokų pažiūrėt kaip Misė atrodo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *