188(79) Aleksandra Marinina "Netrukdykite budeliui"

Aleksandra Marinina “Netrukdykite budeliui”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – šūdas, 2 – gera, 3 – super).
Mano nuomonė: Marininą turbūt jau visi žino, ar bent kažką girdėjo. Rašo ji detektyvus,  detektyvai yra mano mėgstamas žanras. Rašytoja patinka tuo, kad jos knygos ganėtinai sunkios, tačiau įtraukiančios. Nes na su tais detektyvais taip jau būna: per daug įtraukia, bet iš esmės nieko gero, arba per daug psichologijos ir nusibosta. O ir aplinka (Rusija) mums artimesnė, nei amerikų. Tai yra lengviau suprasti neturėjimą už ką duonos nusipirkt, ar kai kelis mėnesius algos negauni. Patinka tai, kad knygose viskas išmąstyta, išgalvota, o ne šaudant gaudant pasiekta. Ir dažniausiai logiška. Tiesa, konkrečiai ši knyga buvo sunki. Labai daug politinių, rinkiminių intrigų. Gal net per daug.
Oficialiai: Pasibaigus įkalinimo laikui, iš kolonijos paleidžiamas žmogus, kurio nepaprastais sugebėjimais kai kas nori pasinaudoti rinkimų į prezidento postą maratono metu, todėl jį medžioja. Anastasija Kamenskaja gauna užduotį saugiai atvežti tą žmogų į Maskvą.
Sėkmingai įvykdžiusi užduotį ir grįžusi kartu su buvusiu nuteistuoju į Maskvą, ji pradeda serijos mįslingų žmogžudysčių tyrimą. Tų nusikaltimų aukos – kruvini žudikai, žudę senius, vaikus ir jaunas merginas. Kas gi tas paslaptingas budelis, baudžiantis teisėto atpildo išvengusius nusikaltėlius?

Puslapių skaičius: 376
Knyga iš bibliotekos
Perskaityta 2010 06 11

+ There are no comments

Add yours