993(19) Brandon Sanderson “The Hero of Ages: Book Three of Mistborn”

Estimated read time 3 min read

Brandon Sanderson “The Hero of Ages: Book Three of Mistborn”

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Pagaliau aš baigiau šią trilogiją. Ilgai užsitęsė, nors ir labai patiko. Tiesa, yra dar daugiau tų knygų, iš viso gal 7 (su šalutinėmis istorijomis), bet pagrindinės buvo trys, su kuriomis baigėsi tam tikra epocha bei įvykiai.

Pirmoje dalyje vergai maištininkai kartu su plėšikais bandė nuversti jau 1000 metų viešpataujantį tironą imperatorių. Antroje knygoje veikėjai stengėsi suvaldyti kilusį chaosą, pilietinius karus, išdavysčių pasekmes ir surasti bei išlaisvinti galią, kurią kadaise pavogė minėtas imperatorius. Na, o trečia dalis apie tai, kas ne visai taip nuėjo antrojoje ir dabar jau tenka gelbėti visą pasaulį nuo pražūties.

Jau ir lietuviškai skaitydama ilgokai trukau, nes knygose daug svarstymų, filosofijos, kalbų, strategijų kūrimo. O dar autorius labai detaliai viską aprašinėja. Jei mūšis, tai sužinosime, kokiu stiprumu, į kurią vietą kirto viena ranka, ir kaip atsistūmė antra. Kovų scenos aprašinėjamos per kelis puslapius, apskritai, žodžių autorius negaili. Ir kaip jau sakiau anksčiau, labai mėgsta kartotis.

Per visas tris dalis prisirišau prie kai kurių veikėjų. Pvz., labai patiko personažas Kandra (tai ne vardas, tai būtybės rūšis), mėgau Lazdą. Na, o pagrindiniai herojai visą laiką gerokai erzino savo vidine saviplaka. Žmogiška, vietoje ir laiku, bet kam patinka inkštikai?

Gera trilogija, džiaugiuosi, kad tą dieną pirma dalis gulėjo bibliotekoje :).

OficialiaiTo end the Final Empire and restore freedom, Vin killed the Lord Ruler. But as a result, the Deepness–the lethal form of the ubiquitous mists–is back, along with increasingly heavy ashfalls and ever more powerful earthquakes. Humanity appears to be doomed.

Having escaped death at the climax of The Well of Ascension only by becoming a Mistborn himself, Emperor Elend Venture hopes to find clues left behind by the Lord Ruler that will allow him to save the world. Vin is consumed with guilt at having been tricked into releasing the mystic force known as Ruin from the Well. Ruin wants to end the world, and its near omniscience and ability to warp reality make stopping it seem impossible. She can’t even discuss it with Elend lest Ruin learn their plans!

Gairės sau: KPS: 785 Ke 2019 03 05

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Mano parduodamos knygos

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours