964(63) Lee Child “Nesidairyk atgal”

Estimated read time 3 min read

Lee Child “Nesidairyk atgal”

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Manęs niekada netraukė Lee Child knygos. Gal todėl, kad mačiau filmą “Vienas šūvis”, kuris buvo kaip ir sužiūrimas, bet ne tiek,  kad užsimanyčiau skaityti knygas. Tačiau vieną kartą slampiojom mieste ir vėl ištiko taip, kad nebuvome pasiėmę skaitinių. Ketvirtame tos dienos knygyne pagaliau radau kažką, kas nesveria tonos ir nekainuoja karvės. Žmonės neskaito, sakote? O matėt kiek knyga kainuoja? Beveik seife laikyti galima.

Taigi, “Nesidairyk atgal” yra viena iš Džeko Ryčerio serijos knygų, žinoma, kad serijos pas mus leidžiamos padrikai. Ir man patiko. Nors banalu, nors labai nuspėjama. Na įsivaizduokit raktinius žodžius: karo policija, ftb, prekyba iš armijos vogtais ginklais, sufabrikuoti kompromatai. Daugiau lyg ir nereikia pasakoti? Šiaip rašymo stilius smagus, autorius nevengia humoro, linksmų detalių (Džekas Ryčeris įvertinęs, kad vyrai su baltais sportbačiais, nusprendžia, kad jo nespardys).

Man tik nesuvokiama, kaip žmogų, kuris knygoje apibūdinamas, kaip labai didelis, raumeningas, stambus, gali vaidinti Tomas Kruzas, kuris iš tiesų nėra aukštas.

Ir dar herojus man labai primena mano vyrą. Savybėmis, ir savęs vertinimu, ta prasme.

Atradau, kad prieš šimtą metų “Jotema” buvo išleidusi dar dvi knygas, be tų, kurias dabar turi “Obuolys”, tai net sugrąžino mane į biblioteką. Neradau. Bet radau Tess Gerritsen :).

Pabandžiau pažiūrėti ir to paties pavadinimo filmą. Supratau, kad visiškai nesu filminis/serialinis žmogus. Man žiauriai nuobodu yra sėdėti ir žiūrėti į ekraną. Ir kaip fonas netinka, nes užknisa :). Tad peržiūrėjusi trečdalį, pagalvojau, kad šūdas tas filmas ir išėjau skaityti.

Oficialiai: Buvęs karo policijos majoras policininkas Džekas Ryčeris apkaltinamas žmogžudyste, kuri buvo įvykdyta prieš šešiolika metų. Siekdamas įrodyti savo nekaltumą, jis imasi ieškoti tiesos, o ant kulnų jam lipa buvę kolegos iš karo policijos, FTB ir žmonės, kurių tapatybės Ryčeris nežino… Aiškėja, kad praeityje įvykdytas nusikaltimas slepia didžiulį sąmokslą ir jo gijos nusidriekia iki pačių aukščiausių valdžios postų. 
Ar pavyks buvusiam karo policijos majorui rasti tikruosius nusikaltėlius ir ką netikėto atskleis šešiolikos metų senumo byla?

Žymos sau: KPS: 544 Kn 2018 08 25

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

Mano parduodamos knygos

 

+ There are no comments

Add yours