960(59) Agnė Pačekajė “Dingusio jaunikio paslaptis. Zosės Ilganosės memuarai”

Estimated read time 2 min read

Agnė Pačekajė “Dingusio jaunikio paslaptis. Zosės Ilganosės memuarai”

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Jau senokai norėjau perskaityti knygą, mat man patiko pirma dalis. Iš kelių savo pažįstamų girdėjau, kad ji yra nesąmonė, banali ir t.t. Nesutinku. Čia kaip Bridžita nebuvo vien apie stambios vienišės vyro paieškas, taip ir senmergė Zosė ne visai paprasta. Tos knygos yra apie stereotipus ir Zosės gi labai artima. O ir autorė man patinka, kartais prasilenkiame blogeriškuose renginiuose.

Visgi, skaitydama antrą dalį aš daug mažiau kikenau. Prunkščiau iš tokių paprastų sakinių, kaip “- Klasika: barnis, vyras išvažiuoja, vyras negrįžta, boba bliauna.”, bet varčiau akis skaitydama tokius kaip “Ir antakiai – juodesni už lietingą naktį vienkiemyje, lapkričio gale atvėrus duris ir pažvelgus į tolį.”. Gražu pagyvinti kalbą, net kartais atrodydavo jau per daug, tarsi dirbtinai reiktų tobulinti kiekvieną sakinį.

Pati istorija paprasta: dingo Zosės jaunikis, Zosė bliauna, Zosė pasitelkia namų tvarkytoją, damos ieško jaunikio. Įvesta šiek tiek detektyvo, tačiau nežinau nežinau. Silpnai man pasirodė ir Sugertuko manija ir knygos pabaiga ir visos tos pabūgos. Bet ką jau čia. Linksma vasariška knyga.

Oficialiai: Vieną rytą, prieš pat vestuves, Zosė suvokia – jos sužadėtinis negrįžo namo, o jo mobilus telefonas – už ryšio zonos ribų. Apimta negeros nuojautos ima kratyti jo daiktus ir aptinka mįslingą meilės raštelį. Zosė suvokia, kad turės savo būsimą vyrą surasti. Ir greitai! Panikos ištiktai Ilganosei į pagalbą skuba gyvenimo užgrūdinta valytoja ir kalbanti sužadėtinio papūga. Veikėjos net pačios nepastebi, kaip įsivelia į neįtikėtinų situacijų ir keistų sutapimų kupiną detektyvinę istoriją, privertusią jas kapstytis po tamsias Sugertuko šeimos paslaptis.

Žymos sau: KPS: 240 Ke 2018 07 29

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

Mano parduodamos knygos

+ There are no comments

Add yours