948(47) Delia Ephron “Sirakūzai”

Estimated read time 2 min read

Delia Ephron “Sirakūzai”

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Vienas tų atveju, kai mane labiausiai patraukė viršelis. Aš daug kartų pro šią knygą praėjau, bet tą vienintelį – bibliotekoje – nesusilaikiau.

Istorija apie dvi sutuoktinių poras, kurie kartu išvyksta atostogauti į Italiją. Nelabai kas juos jungia, išskyrus tai, kad pora žmonių iš skirtingų porų kadaise turėjo santykius.

Nors istorija mane kažkuo įtraukė, gal tuo santuokos netobulumu, fasadu ir užkulisiais, bet šiaip labai pritrūko gilumo. Kiekvienas skyrius pasakojamas vis kito asmens akimis. Porų santykiai yra labai sudėtingas darbas. Kartais nuo jo pavargstama, ypač kai trečias yra toks naujas, toks gaivus, toks viliojantis, bet galiausiai griūtis neatneša žadėto džiaugsmo ir, deja, paliečia daugiau nei du ar tris žmones.

Skaičiau knygą taip paviršutiniškai, per daug negalvodama, bet dabar vis kartais prisimenu ir galvoju, kad kartais norisi pažiūrėti į kitų gyvenimus iš šalies. Greituose detektyvuose ar į tikėtiną pabaigą krypstančiuose meilės romanuose to nebūna.

OficialiaiTai deginantis, įtraukiantis ir prikaustantis romanas apie kelionę. Iš pradžių – į Sirakūzus, tačiau paaiškėja, kad iš tikrųjų tai kelionė į savo ir kitų santuokos gelmes. Iš tiesų tai turėjo būti atostogos.
Negalėdami atsitraukti stebime, kaip dvi į Sirakūzus atvykusios poros pamažu įsipainioja į savo pačių apgaulių ir paslapčių voratinklį. Kaip negailestinga Sicilijos saulė apnuogina viską, ką jie bijojo prisipažinti net sau.
Niujorkiečiai Maiklas ir Lizė atkeliauja į Italiją su savo draugais iš Meino Finu ir Teilor bei liguistai drovia jų dukra Snou. Nuo pat pradžių aišku, kad atostogų idilei iškils kliūčių – Fino ir Lizės bendri romantiški prisiminimai, rašytoją Maiklą kankinanti kūrybinė krizė ir baimė prisipažinti žmonai savas nuodėmes. Ir ką tarp suaugusiųjų veikia motinos akylai prižiūrima dešimtmetė? Visi veikėjai meluoja sau ir kitiems. O bomba po pamatais nepaliaujamai tiksi…

Žymos sau: KPS: 296 Kb 2017 05 20

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

Mano parduodamos knygos

+ There are no comments

Add yours