940(39) Ernest Cline “Oazė. Žaidimas prasideda”

Estimated read time 3 min read

Ernest Cline “Oazė. Žaidimas prasideda”

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: nors tai jau šiokia tokia klasika, bet knygą, žinoma, dar labiau išpopuliarins pasirodęs filmas. Aš ją pradėjau skaityti angliškai, bet kadangi ji prikaišiota žargono, pavadinimų, pavardžių ir t.t. – pavargau, kažkaip pradžia neįtraukė. Ką gi, išleido lietuviškai, gulėjo bibliotekoje, tai daviau antrą šansą. Tam, kad ši knyga mane paliestų smarkiau, aš turėjau gimti bent penkmečiu anksčiau ir ne Ukmergėje, kur kompiuteriai buvo dar truputį egzotika, kai vilniečiai jau kaldavo žaidimus visokiose sistemose. Bet, vistiek daug kas buvo bent viena akimi matyta.

Knygą galima priskirti ir lengvam postapokalipsės žanrui – pasaulis eina velniop. Kuro nėra, darbo nėra, siaučia karai, siaučia ligos, trūkinėja elektra ir gyventi darosi ne itin malonu. Vienintelis išsigelbėjimas – “Oazė” – virtuali sistema, kurioje gali būti tuo kuo nori. Ir sistemos kūrėjas mirdamas palieka gana įdomų testamentą. Milijardai ir visa “Oazė” atiteks tam, kuris ras Velykinį kiaušinį. Na ir medžioklė prasideda, o kadangi kalbama apie realius pinigus ir galimybę beveik valdyti pasaulį, tai kova nėra labai graži ir net mirtinai pavojinga.

Knygoje minima labai daug klasikinių devintojo dešimtmečio žaidimų, filmų, knygų, muzikos. Ištisi puslapiai apie tai kaip lošiamas vienas ar kitas geimas. Daug su tema susijusios tikros istorijos. Nesistebiu, kad knyga tapo kultine tarp žanro gerbėjų. Man vietomis buvo labai įdomu, vietomis nuobodu, nes na iš tiesų, aš žinau kaip žaidžiamas “pac man”, nereikia 6 puslapių. Visgi, kadangi kompiuteris ir virtualus gyvenimas man yra labai svarbūs, tai ši knyga tikrai kažką užkabino. Truputį pasvajoju apie “Oazę”. Tiesa, jei jūsų, skirtingai nei manęs, nesustabdo kita kalba, tai lietuviškai nerekemoneduoju imtis, nes čia žaidėjai medžiojantys milijonus pavadinti kiaušiotojais. Taip. Tikrai.

Uf, tai štai besibaigiant balandžiui įkėliau paskutinės kovą skaitytos knygos apžvalgą, o šis mėnuo labai labai neskaitingas, kol kas tik dvi skoloje 🙂

OficialiaiPasaulis pavojuje
Ieškoma didžiojo prizo ir dėl jo kaunamasi
Ar tu pasiruošęs?
2045 metais Žemė jau tapusi bjauria vieta gyventi. Veidas Vatsas jaučiasi gyvas tik panėręs į OAZĘ, milžinišką virtualų pasaulį, kuriame dienas leidžia kone visa žmonija.
Mirdamas keistuolis OAZĖS kūrėjas palieka užduotį – įminti krūvą galvosūkių, susijusių su pastarųjų dešimtmečių popkultūra, kurios ir pats buvo apsėstas. Laimingasis, pirmasis įminęs painiąsias mįsles, paveldės OAZĘ.
Veidas įveikia pirmuosius užduoties vartus, bet jo varžovai, norėdami užvaldyti visą pasaulį, nesibodi net žudynių. Lenktynės įsibėgėja ir vienintelis kelias išgyventi – jas laimėti.

Žymos sau: KPS: 464 Kb 2017 03 31

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

Mano parduodamos knygos

+ There are no comments

Add yours