931(30) Dror Mišani “Dingęs be žinios”

Estimated read time 3 min read

Dror Mišani “Dingęs be žinios”

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Aš jau esu minėjusi, bet tiems, kurie skaito pirmą kartą priminsiu, kad šį blogą rašau ne todėl, kad noriu su jumis pasidalinti savo mintimis apie knygas. Čia yra šalutinis rezultatas. Rašau sau, tam, kad prisiminčiau, kad mano gyvenime buvo tokia knyga ir keli komentarai ar patiko. Žinau, kad tam tikslui žmonės naudoja “goodreads”, bet nepamirškime, kad jie atsirado 2007 metais, o aš pradėjau bloginti 2008, tad ta sistema man buvo tiesiog dar nežinoma ir toli gražu ne tokia populiari kaip dabar. O po to jau tęsiau tiesiog taip, kaip esu įpratusi. O ką skaičiau aš pamirštu. Pvz., su šia knyga aš esu neaprašiusi 3 perskaitytų. Ir šiandien keliaudama namo visą laiką sukau galvą, kokios jos buvo. Kai jau prisiminiau pavadinimus, tai galiu smulkiai atpasakoti ir turinį ir papasakoti apie veikėjus ir t.t., sunkiausia prisiminti sąrašą 😀

Taigi, “Dingusį be žinios” bibliotekoje prigriebiau dėl to užrašo ant viršelio, kad “Izraelis sugrįžta į detektyvų pasaulį”. Iš tiesų, pagalvojau, kažkaip lyg ir nesu skaičiusi to krašto autoriaus, tuo labiau šiuolaikinio detektyvo. Na ir knyga pasirodė ne tokia, kurią rekomenduočiau savo vyrui (jam siūlau tik itin įstrigusias), bet tikrai visai nieko skaitaliukas. Visgi tai, kad per daug nenuobodžiavau, nereiškia, kad nėra prie ko kabinėtis. Pvz., man nusikaltimo tyrėjas pasirodė visiškai joks. Autorius bandė jį pavaizduoti standartiškai (užsisklendęs, vienišas, nelabai trykštantis meile šeimai, šioks toks atskalūnas darbe), bet nelabai išėjo. Visiškai joks, pilkas ir neįdomus žmogus. Taip pat prigalvota šalutinių keistuolių, kurie su istorija mažai susiję, bet dėmesio šiems skirta su kaupu. Dar net daugiau nei svarbesniems veikėjams.

Kas patiko? Aplinka. Man visada įdomu skaityti apie skirtingų šalių policijos darbo organizavimą ir pan.

OficialiaiInspektorius Avrahamas Avrahamas daugybę metų dirba ramiame Tel Avivo priemiestyje Holone. Iš patirties jis gali pasakyti, kad nusikaltimai čia visai paprasti – Holone nėra serijinių žudikų, žmogžudžių ar prievartautojų. Taigi kai sutrikusi motina praneša, kad šešiolikmetis sūnus negrįžo iš mokyklos, inspektorius ją patikina, kad berniukas netrukus parsiras. Bet jis neparsiranda. Kuo daugiau detalių apie dingusį vaiką ir jo gyvenimą tyrėjas atskleidžia, tuo paslaptingesnė atrodo tiesa. Įstrigęs tyrimas verčia Avrahamą Avrahamą nerimauti bei abejoti savimi. Nirtulį kelia ir kaimynystėje gyvenančio anglų kalbos mokytojo kišimasis į bylos eigą. Ar neįtikimas jo pasakojimas padės rasti vaiką, kol dar ne per vėlu?..

Žymos sau: KPS: 368  Kb 2017 02 15

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

Mano parduodamos knygos

+ There are no comments

Add yours