911(10) Maja LUNDE “Bičių istorija”

Estimated read time 3 min read

Maja LUNDE “Bičių istorija”

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Ok, po praeito mėnesio skaitymo maratono, šį viskas einasi lėčiau. Kol kas esu įveikusi tik 2.5 knygos ir pirmoji buvo “Bičių istorija”. Turbūt jau daug gero apie ją girdėjote? Man irgi patiko.

Knygoje vystomos trys linijos: 1852 metai, kuomet buvo išrasti pirmieji modernūs bičių aviliai. 2007 metai, kuomet pradėjo masiškai nykti bitės. Ir 2098, kuomet bičių nebėra, pasaulyje vyksta karai ir badas, o vienintelis būdas išauginti maisto yra dulkinti augalus rankomis. Ir tą daryt gali tik gyventojų gausi Kinija.

Knygoje labai vaizdžiai papasakojama, kas nutinka dingus bitėms. Dabar atrodo, kad taigi jei nėra burokų, tai valgysim karvę. Deja, karvė irgi neturi ko valgyti. Vienu žodžiu, bičių dingimas yra baisi katastrofa. Ir dabar mes kartais girdime, kaip jos suserga, kad mažėja, bet nelabai kreipiame dėmesį. Nes šiaip mes nelabai kreipiame dėmesį, o po to jau būna per vėlu.

Iš visų trijų linijų man įdomiausia buvo ateities. Gal labiausiai galėjau susitapatinti su protingąja Tao – eiline apdulkintoja, kuri jau vaikystėje buvo labai protinga ir norėjo daugiau.

Visumoje – stipri ir paveiki knyga.

OficialiaiAnglija, 1852 m. Mokslininkas ir prekiautojas sėklomis Viljamas skendi neviltyje. Jo tyrimai, regisi, nieko verti, verslas vos gyvas, šeima skursta. Niekas netiki, kad jam pavyks išsikapstyti. Tačiau Viljamas turi idėją, užvaldžiusią visas jo mintis – sukurti visiškai naujo tipo bičių avilį. Ir tai turėtų pakeisti viską…
JAV, Ohajo valstija, 2008 m. Bitininkas Džordžas visas jėgas atiduoda savo nuošaliam ūkiui puoselėti. Bičių ūkis turi plėstis ir klestėti, o sūnus Tomas – vieną dieną tęsti tėvo pradėtą darbą. Tačiau Tomas svajoja palikti namus ir studijuoti žurnalistiką… Nesantaika tęsiasi tol, kol vieną dieną paaiškėja, kad asmeniniai nesutarimai nebeturi jokios reikšmės, atsidūrus ant katastrofos slenksčio – mat pasaulyje ima dingti bitės.
Kinija, 2098 m. Didžiuliai sodai driekiasi eilėmis, o Tao drauge su kitomis darbininkėmis apdulkina žiedus rankomis, nes bičių jau seniai nebėra nei vienos. Labiau už viską ji trokšta, kad jos trimetis sūnus būtų laimingas. Bet staiga mažajam Vei-Venui nutinka baisi nelaimė, kurios priežasties niekas nežino… paaiškėja, kad ant plauko kabo ne tik Tao sūnaus gyvybė, bet ir žmonijos ateitis.

Žymos sau: KPS: 408  Kb 2017 12 06

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

Mano parduodamos knygos.

+ There are no comments

Add yours