902(01) Simon Kernick “Paskutinės 10 sekundžių”

Estimated read time 2 min read

Simon Kernick “Paskutinės 10 sekundžių”

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Kartais visai neblogai besti pirštą į kažkokį nematytą negirdėtą pavadinimą. Pataikiau į detektyvą. Gana greitą, nors ir neypatingo siužeto.

Lygiagrečiai rutuliojamos dvi istorijos. Inspektorė Tina tiria serijinio žudiko, prievartautojo bylą. Viskas prasideda jo gaudynėmis, tada gi šis pagrobiamas iš areštinės ir veiksmas rutuliojamas toliau. Rašytojas bando Tiną apipinti kokia nors legenda, padaryti įdomesniu personažu, žinoma, tradiciškai įbruka alkoholizmo problemą. Visgi, detektyvė man įdomi nepasidarė. Pritempta.

Kita istorija apie pogrindyje dirbantį policininką Šoną. Ir ne, negalvokite, kad suku link meilės istorijos tarp Tinos ir Šono. Visai ne. Nors ne meilės, bet abi siužetinės linijos susieina, nes gauja į kurią infiltravosi Šonas, pagrobė tą maniaką. Šis policininkas man pasirodė kiek įdomesnis personažas. Irgi su savais demonais, bet natūralesnis, žmogiškesnis. Gal tiesiog autoriui buvo lengviau įsijausti į vyro pasaulį? Nežinau.

Nors, kaip ir minėjau, pati istorija nebuvo labai ten kažkokia gudri, bet pakankamai greita, todėl įtraukė. Aš mėgstu įsitraukti.

OficialiaiDetektyvei inspektorei Tinai Boid pagaliau pavyksta sučiupti Naktiniu Šliužu pramintą serijinį žudiką, kuris kaltinamas mirtinai nukankinęs penkias jaunas moteris. O į vieną pavojingiausių Londono gaujų infiltravęsis priedangoje dirbantis pareigūnas Šonas Iganas gauna nurodymą dalyvauti drastiškoje nusikaltėlių operacijoje ir pagrobti iš policijos įtariamą žudiką. Šioje siaubingoje akistatoje kiekvienam teks pakovoti už savo gyvybę.

Žymos sau: KPS: 304 Ke 2017 11 02

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

 

+ There are no comments

Add yours