888(58) Jo Nesbo “Troškulys”

Estimated read time 2 min read

Jo Nesbo “Troškulys”

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Ok, reikia susikaupti ir aprašyti knygą, kurią perskaičiau jau seniausiai, kai tik pasirodė. Delsiau, nes bijau prispoilinti. Nes susitikimas su Hūle toks tarsi su senu meilužiu. Nelabai norisi girtis visiems. O ir šiaip, aš šiame bloge rašau patiko/nepatiko. Nei analizuoju, nei vaidinu kažką. Ir man atrodo, kad kai skaitai vienuoliktą dalį, kai šokinėji iš laimės sužinojusi, kad ji iš viso bus, kai nusiperki pirmą dieną, kai tik pasirodo, tai nelabai belieka prasmės dar atsakinėti į klausimą ar patiko. Pasakysiu, kad nenuvylė.

Tiesa, kadangi jau skaičiau vienuoliktą HH knygą, tai galiu pasakyti, kad autorius yra nuspėjamas. Jau ne pirmą kartą nusikaltimas išaiškinamas, o tu rankose dar laikai trečdalį neperskaitytos knygos. Tad truputį pasuki galvą ir prisimeni ankstesnius siužeto vingius…

O šiaip įtraukė, nepaleido, trukdė miegoti ir gyventi. Haris vis dar žavus bei žmogiškas. Beje, pastaba autoriui, kurios jis niekada neperskaitys, pabandykit pats padaryti daiktus, apie kuriuos rašote. Pvz., atspausdinti 3D spausdintuvu (pigiu, buitiniu) raktą, kurio modelis padarytas iš nupaparacintos nuotraukos, ar įspaudo plastiline. Tiesiog šiaip, dėl smagumo. Galim savo printerį paskolinti. Beje, aš nesakau, kad tai neįmanoma.

O šiaip, tai tikiuosi, kad bus dar ir dar knygų.

OficialiaiPo trejus metus Osle tvyrojusios ramybės, miestą vėl užgula pragariški nusikaltimai. Viena po kitos randamos moterys perkąstomis gerklėmis. Visas jas sieja pomėgis su vyrais susipažinti per programą „Tinder“. Aukų kaklus nusėjusiose žaizdose rasti rūdžių ir juodų dažų pėdsakai tyrėjus įstumia į aklavietę.
Tai paties Hario Hūlės verta byla, tačiau jis jau seniai paliko tarnybą, mylimai moteriai ir sau prisiekęs niekada negrįžti: tik ne po paskutinės bylos, dėl kurios jo artimiausi žmonės atsidūrė didžiausiame pavojuje.
Tačiau šiose žmogžudystėse Hūlė įžvelgia kažką pažįstamo. Aidą iš užmiršto sapno. Balsą vyro, kurio vardą mėgina ištrinti iš atminties. Ir šitai įtraukia jį į tyrimą tarsi į juodąją skylę.

Žymos sau: KPS: 568 Kn 2017 09 05

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours