876(46) Ruth Ware “Tamsioje tamsioje girioje”

Estimated read time 2 min read

Ruth Ware “Tamsioje tamsioje girioje”

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Šie laikai yra gėris. Užpraeitą savaitę išvažiavome į Anykščius. Įsidėjau skaityklę, bet kempinge vyras pasiskundė, kad pamiršo savąją. Paskolinau. Pati išsitraukiau telefoną, įsijungiau “Milžiną” ir per vakarą perskaičiau “kažką tokio paprasto ir greito”.

Knyga man patiko nes gana linksma, paprasta ir tinkanti šaltam vasaros vakarui palapinėje.

Knyga man nepatiko nes, veikėja pasirodė kažkokia žliumba. Nežinau, kaip 10 metų galima inkšti dėl paauglystėje nepavykusių santykių. Dar nepatiko dėl to, kad buvo labai nerealistiška. Šiaip visokie detektyvai, psichologiniai trileriai ir panašūs skaitalai įtraukia tuo, kad nesunku įsijausti į kuriamą aplinką. Psichai, arba kerštaujantys bičai, arba atsitiktinės nelaimės, visko gi būna. Čia gi intriga ir kulminacija man pasirodė visai negyvenimiškos ir net juokingos kažkiek. Isterikų susirinkimas. Tiek.

Oficialiai: Norai 26-eri, ji – sėkminga kriminalinių romanų rašytoja – netikėtai sulaukia kvietimo dalyvauti Klerės mergvakaryje įspūdingoje užmiesčio viloje. Draugės nesimatė dešimt metų ir Nora visai nenori prisiminti praeities. Bet Klerė buvo geriausia jos vaikystės draugė.
Per mergvakarį Norai vis primenami skaudūs praeities įvykiai. Jos susierzinimą pakeičia siaubas, kai per spiritizmo seansą pasigirsta pranašystė apie nelaimę.
Po keturiasdešimt aštuonių valandų Nora pabunda ligoninėje sutrenkta galva ir apimta didžiulio kaltės jausmo. Jai sunku prisiminti, kas įvyko praėjusį vakarą, tačiau ji turi tai padaryti, nes tragiški įvykiai vis nesibaigia.

Žymos sau: KPS: 320 Kę 2017 07 08

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours