865(35) Erin Watt “Popierinė princesė”

Estimated read time 3 min read

Erin Watt “Popierinė princesė”

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: O taip, žymiuosi komentarus vieną po kito :). Iš tiesų tai savo kitame bloge (venividi.lt) rašau mėnesinius geriausių dalykų įrašus, į kuriuos įtraukiu ir perskaitytas knygas. Mėnesis baigiasi, tai reikia susižymėti ką čia esu perskaičiusi.

Šią knygą griebiau atsitiktinai. Istorija tokia, kad bankas už lojalumo taškus pasiūlė įsigyti vieną mėnesį Milžino prenumeratos (ten už 5e per mėnesį galima skaityti krūvą knygų). Užsiprenumeravau, bet nesinaudojau, nes deja, knygas galima skaityti tik telefone, planšetėje ir (gal) kompiuteryje. O aš esu elektroninių knygų fanė, bet nelabai mėgstu skaityti tam netinkamuose įrenginiuose. Visgi, šiandien pagalvojau, kad reikia kažką greito paskaityti. Ir tai turbūt pirma knyga, kurią perskaičiau savo planšetėje, kurią turiu jau kelis metus. Nedžiugina. Kaip faina jei tokia paslauga galima būtų naudotis normaliai. Visgi, esu skaitytoja, ne uostytoja, ir skaityti yra skaityti. Jei tą tegaliu padaryti planšetėje, vadinasi bus planšetė. Ir perskaičiau per kelias valandas. Šiandien.

“Popierinė princesė” yra jaunimo romanas. O tokie persiskaito žaibiškai. Teigiama, kad sukelia priklausomybę. Iš tiesų taip ir yra. Nes ką aš padariau vos baigusi? Nusipirkau anglišką antrą dalį. Šį kartą normalų epubą ir kaip ponia skaitysiu skaityklėje. Tiesą sakant jau pradėjau :).

Tai va. O knyga tokia labai paprasta, nieko ten stebuklingo. Striptizo šokėjos dukra našlaitė bando išgyventi, tada jos gyvenimas pasikeitė, kai paaiškėjo kas yra merginos tėvas, kuris ką tik žuvo ir šią globoti apsiėmė jo geriausias draugas. Turtingas. Turintis penkis sūnus. Tai prastuomenės našlaitei patekus į nesvetingą turčių aplinką visai nesaldu. Apie tai ir knyga. Kaip sakiau, nieko rimto, nieko labai įdomus, bet aš nežinau kaip autoriai taip padaro, kad tokios knygos įtraukia nerealiai. Negali sustot, nors ir supranti, kad skaitalas truputį bevertis. Eisiu kapstytis toliau. Angliškai eisis lėčiau.

OficialiaiIš skurdžių namų ir valstybinių mokyklų į pietinės pakrantės dvarus ir turtingų žmonių bendruomenes patekusi mergina stengiasi būti ištikima sau.
Ela Harper yra ta, kuri išgyvena. Kartu su nenuspėjama mama ji visą gyvenimą kraustėsi iš vieno miesto į kitą vos sudurdama galą su galu ir tikėdamasi, kad vieną dieną vargai baigsis. Po motinos mirties Ela lieka vienui viena.
Viena, kol jos nesuranda Kalamas Karalius. Šis žmogus ištraukia Elą iš skurdo ir atsiveža į savo prabangų dvarą, kur gyvena penki jo sūnūs, ir jie jos nekenčia. Kiekvienas Karaliaus sūnus žavesnis už kitą, tačiau nė vienas nėra toks patrauklus kaip Ridas, vaikinas, kuris pasiryžęs grąžinti Elą į lūšnyną, iš kurio ji atkeliavo.
Ridas jos nenori ir sako, kad Elai tarp Karalių ne vieta.
Galbūt jis teisus.
Turtas. Perteklius. Apgaulė. Elai neteko patirti nieko panašaus, bet jei ji nori išgyventi Karalių rūmuose, turi pradėti pati leisti karališkuosius įsakymus.

Žymos sau: KPS: 360 Ke 2017 05 31

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours