863(33) Rachel Abbott “Nekaltųjų kaltė”

Rachel Abbott “Nekaltųjų kaltė”

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Aprašymas intrigavo, bet kadangi jie dažnai apgauna, tai nežinojau ar galiu tikėtis gero detektyvo. Tačiau pasirodė neblogas. Ne iš tų, kuriuos aš mėgstu labiausiai (šalti, niūrūs, su keistais, depresuotais detektyvais), bet vistiek neblogas. Nors tyrėjas gal ir depresuotas šiek tiek.

Iš esmės knygos stilius man priminė labiausiai vykusius Sandros Brown romanus. Nužudomas žymus ir visuomenės mylimas žmogus, tačiau tyrimo metu aiškėja, kad nors žurnalistai, darbuotojai ir kt asmenys jį dievino, visgi nė vienas artimai susijęs žmogus apie nužudytąjį negali pasakyti nieko gero. Po truputį atskleidžiama visa šeimyninė drama. Bus daug purvo. Kaip supratote, nieko naujo, neįprasto, labai intriguojančio, bet vistiek smagiai suskaičiau. Gal tik pabaiga man nelabai patiko, bet ką jau padarysi. Šiaip visai įdomūs charakteriai. Puikiai atskleidžiamas žmonių naivumas ir aklumas įsimylėjus, nusivylimas ir bejėgiškumas atsitokėjus. Taip, man visada įdomu skaityti tas knygas, kuriose rašoma, apie tai, kaip skriaudžiamas žmogus nepabėga nuo smurtautojo. Nes visi greiti sakyti, kad pats durnas, tačiau kas kartą įtikinamai pateikiama, kad ne viskas taip paprasta.

Apie tokio tipo knygas nėra net ką daugiau pasakyti. Kai būna gera – liaupsni, kai prasta – kritikuoji. O čia tokia visiškai eilinė, perskaitei ir pamiršai. Tiems kas perskaito tris knygas per metus, tai nerekomenduoju, tiems, kas skaito daug ir dairosi kažko lengvo savaitgaliui – imkit.

Oficialiai: Britų spauda fiksuoja visas sero Hugo Flečerio gyvenimo akimirkas: tik išrinktiesiems prieinamą išsilavinimą, žiniasklaidos dėmesio nestokojančią labdaringą veiklą, kuria siekiama užkirsti kelią prekybai žmonėmis, net ir dvi jo santuokas. Tačiau kai milijardierius filantropas aptinkamas nužudytas savo namuose Londone, nuogas pririštas prie lovos, kilęs skandalas — tik atspindys tamsos, kuri įsigali, vos išjungiamos kameros. Grįžusi iš atostogų Italijoje, Lora Flečer randa vyrą negyvą, o namą — apgultą paparacų. Ar ji šokiruota? Taip. Ar labai išgyvena? Ne. Ypač kai vyresnysis inspektorius Tomas Daglasas pasidalija įtarimais, kad Hugas žuvo nuo moters rankos. Lora visada žinojo nesanti vienintelė moteris Hugo gyvenime. Ir ne vienintelė turėjo motyvą jį nudėti. Daglasui kapstant vis giliau, paaiškėja daugiau nešvarių Hugo Flečerio paslapčių. Vis dėlto niekas neprilygsta Loros saugomai paslapčiai, kuri galėtų padėti nubausti kaltuosius — arba amžiams sugriauti nekaltųjų gyvenimą.

Žymos sau: KPS: 464 Kb 2017 05 22

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

 

 

 

+ There are no comments

Add yours