856(26) Steve Mosby “Žinau, kas tai padarė”

Estimated read time 2 min read

Steve Mosby “Žinau, kas tai padarė”

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Kadangi skaičiau šio autoriaus 50/50 žudiką, kuris visai patiko, tai natūralu, kad akį patraukė ir kita knyga. Pasirodo, kad ji apie tą patį policijos tyrėją ir primygtinai rekomenduočiau nemaišyti eiliškumo, nes “Žinau, kas tai padarė” istorijoje atskleidžiama labai nemažai detalių iš pirmos knygos.

Vieną suprantu, man nelabai patinka žudikai psichai. Taip taip, žinau žinau, kiekvienas nužudantis žmogų, ar ji kankinantis toks ir yra. Bet vistiek, kai žmogžudystė įvyksta dėl keršto, dėl pinigų, dėl moterų, dėl alkoholio, dėl vaikystės traumos ir pan., man kažkaip įdomiau, nei tada, kai kažkam susisuka varžteliai galvoje ir jie paskęsta fantazijų pasaulyje.

Kas čia dar. Pagrindinis veikėjas (tyrėjas Markas) nors ir nepiešiamas neigiamai, bet man simpatijų nesukelia. Toks nuobodus bičas sukantis vieną ir tą pačią plokštelę savo akyse. Bet autorius potencialo turi. Ko gero skaityčiau ir kitas susijusias knygas.

OficialiaiČarli Mateson prieš dvejus metus žuvo per automobilio avariją. Tačiau dabar moteris, šiurpiai į ją panaši, tvirtina grįžusi iš mirties. Šio keisto įvykio tirti siunčiamas detektyvas Markas Nelsonas išgirsta baugų Čarli pasakojimą, ką jai teko patirti įsivaizduojamame pomirtiniame gyvenime.
Deividas Grouvsas kiekvienais metais per sūnaus gimtadienį gauna sveikinimo atviruką… Nors sūnų palaidojo prieš daug metų. Šis nusikaltimas sunaikino viską, kas vyrui brangu, bet vis dėlto nesugebėjo pakirsti jo tikėjimo įstatymu, net jei žudikas ir nebuvo sugautas. Šiemet atvirukas perduoda ypatingą žinią: Žinau, kas tai padarė.
Susiejęs abu nusikaltimus Markas Nelsonas yra priverstas įveikti karčią nuoskaudą dėl mylimų žmonių likimo, o klaidus tyrimas jį veda ten, kur teisingumas žiaurus, o bausmė sunki. Kad išsiaiškintų tiesą, pirmiausia jis turi pereiti pragarą…

Žymos sau: KPS: 352 Ke 2017 04 13

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours