855(25) Laura Barnett “Mūsų gyvenimo variantai”

Estimated read time 2 min read

Laura Barnett “Mūsų gyvenimo variantai”

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: ši knyga iš pradžių mane patraukė savo viršeliu, o perskaičiusi nugarėlę ėmiau ir susigundžiau. Pagalvojau, kad bus gana įdomus lengvas skaitalas, atgaiva po visokių detektyvų ir neklydau.

Knygoje aprašytos trys istorijos apie tuos pačius žmones. Prasideda tuo pačiu įvykiu: šunelis pasimaišo po jos dviračio ratais. Pirmoji istorija: ji parkrenta, jis padeda jai atsikelti, jie įsimyli ir toliau vysto savo santykius. Antroji istorija: ji išvengia šunelio, jie prasilenkia ir toliau gyvena savo gyvenimus. Trečioji istorija: ji parkrenta, jis jai padeda, jie įsimyli, bet mergina sužino, kad yra nėščia nuo ankstesnio vaikino ir nutraukia santykius. Tokia yra pradžia. Ir tada kiekviename skyriuje papasakojamas vis kitas kiekvienos istorijos to paties laikotarpio trupinys. Kadangi aplinkiniai žmonės kartojasi, kaip ir įvykiai, gimtadieniai, mirtys, tai kartais po pertraukos būna sunku susigundyti kas yra kas.

Tai vat ir buvo labai įdomu paskaityti, kiek lemia ta viena akimirka. Ar jei lemta, tai vistiek kažkada susitiksi, o jei nelemta, tai bet kuriuo atveju kartu nebūsi? Ar lemta išsipildyti kūrybinėms ambicijoms, ar jos priklauso nuo kito žmogaus? Viskas tik autorės fantazija ir likimo interpretacijos, bet man patiko kaip ji suteikė tris skirtingus, bet tuo pačiu ir panašius gyvenimus. Istorija tęsiasi iki personažų senatvės. Nebuvo čia kažkokių baisių įvykių, karo fono, ar dar kažko, bet tikrai patiko ir įtraukė.

OficialiaiTris Evos ir Džimo gyvenimo istorijas galima skaityti kaip tris romanus. Pirmoji istorija – jie susitinka ir tampa pora, antroji – susitikę neištaria vienas kitam nė žodžio, gyvenimas juos suves tik vėliau, trečioji – jie susipažįsta, bet iš karto susiduria su sunkumais.
Visos trys istorijos persmelktos meilės, nors nė katram veikėjų netrūksta menininko ambicijų. Būna akimirkų, kai mūsų gyvenimas gali pasisukti visai kitaip, kai iš pirmo žvilgsnio nereikšmingi dalykai gali nulemti mūsų likimą, ir tik nuoširdžiausias ryšys ištveria visus likimo išbandymus.

Žymos sau: KPS: 416 Kp 2017 04 07

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

 

+ There are no comments

Add yours