838(8) Chris Ewan “Vagies rašytojo gidas po Amsterdamą”

Estimated read time 2 min read

cdb_9789955136088_vagies-rasytojo-gidas-po-amsterdama_p1Chris Ewan “Vagies rašytojo gidas po Amsterdamą”

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Knygos aprašymas mane buvo sudominęs senokai ir kai viename prekybos centre pasitaikė akcijos, čiupau pavartyti. Ir gerai padariau, nes kokiu internetu būčiau netyčia nusipirkusi, o pačiupinėjus gyvai noras pirkti praėjo. Bet ne skaityti. Tiesiog aš esu truputį nusiteikusi prieš dirbtinai išpūstas knygas, kai puslapyje balto ploto 3 kartus daugiau nei teksto (arkliškos raidės, dvigubi tarpai, milžiniškos paraštės). Neperku tokių, arba perku su labai retomis išimtimis. Knygą parsinešiau iš bibliotekos.

Na ir pasirodė gana nuotaikingas, kiek kitoks detektyvas, nei aš skaitau visada. Nes gana linksmas. Pagrindinis personažas – vagis, kuris rašo detektyvus. Pasamdytas pavogti iš pažiūros nevertingą statulėlę jis įsivelia į daug didesnes aferas dėl kadaise padaryto kito nusikaltimo. Pasakojimas vyksta pirmu asmeniu, į situacijas žiūrima su humoru, net tada, kai veikėjas lupamas beisbolo lazda. Todėl čia tikrai nėra itin didelės intrigos, greito trilerio, tiesiog smagi ir tokia kinematografiška knygutė. Galėtų koks Guy Ritchie filmą susukti su “o tuo metu…”, nes ir personažai tarsi tam ir sukurti, kad atsidurtų kine.

OficialiaiČarlis Hovardas ne vien rašo knygas apie profesionalų vagį, bet ir pats užsiima įsilaužimais.
Amsterdame plušėdamas prie naujausio romano rašytojas sulaukia paslaptingo amerikiečio prašymo per vieną vakarą iš poros būstų pavogti dvi, iš pažiūros, menkavertes beždžionių statulėles. Hovardas atsisako. Bet galų gale persigalvoja. Kai amerikietis miršta, o pats Čarlis trumpam uždaromas į policijos areštinę, vėliau pagrobiamas ir įkalinamas, jis ima suprasti padaręs klaidą, kuri gali labai brangiai kainuoti.
Pareigūnai įsitikinę, kad amerikietis krito nuo jo rankos. Kiti mano, jog Čarlis žino, kur ieškoti vis prapuolančių beždžionėlių. O tuo metu jam terūpi trys dalykai: ar pavyks išteisinti savo vardą? Ar įmanoma pasiglemžti didžiausią laimikį gyvenime? Ar sugebės užtaisyti naujausiame romane žiojinčią pasakojimo spragą?

Žymos sau: KPS: 320 Kb 2016 12 22

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours