824(81) Nele Neuhaus "Snieguolė turi mirti"

Estimated read time 2 min read

tsNele Neuhaus “Snieguolė turi mirti”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Šiandien galvojau, kada gi mano ūpas užsirašinėti apie perskaitytas knygas atslūgo tiek, kad tą darau ne iškart baigusi, o va po kelių dienų. Greičiausiai po to, kai pastebėjau, kad blogą skaito daugiau skaitytojų. Kiek gi jų, aš nežinau, nes Šiukšlynėlis yra vienintelis mano blogas, kuriame neįjungta jokia statistikos sekimo sistema. Tada pradedu galvoti, kad reikia rašyti kažkaip įdomiau, nes seniau jei būčiau sugalvojusi parašyti tik “patiko”, tai būtų to ir pakakę. O bet tačau, 8 metai tuoj sukaks, tai gal jau vėlu rūpintis kas kam patinka, o kas kam ne?  O mano kitame bloge galite perskaityti, kokią knygą išrinkau mėnesio geriausia.
“Snieguolė turi mirti” man patiko. Jau skaitydama kitą autorės knygą, ją priskyriau prie gerųjų detektyvių, tai nenuliūdino ir dabar. Siužetas ir nusikaltimų motyvai gal šiek tiek keistoki, bet visai nekliuvo. Tyrėjai su savo gyvenimais irgi įdomūs, nes jų problemos gal kiek kitokios nei tos, kurias jau skaičiau šimtą kartų. Skaitėsi lėtokai, tad jei norit gero detektyvo, bet ne tokio gero, dėl kurio aukotumėte naktį, tai rekomenduoju!
Oficialiai: Prieš vienuolika metų Altenhaino kaimelyje be pėdsakų dingo dvi septyniolikmetės. Teismas, remdamasis vien netiesioginiais įkalčiais, dešimčiai metų kalėjimo nuteisė Tobiją Sartorijų. Atlikęs bausmę vyras grįžta į gimtinę ir randa sugniuždytą tėvą, apleistus namus. Neištvėrusi įtampos nuteisus sūnų Altenhaino kaimą paliko Tobijo motina, žlugo šeimos kavinė, buvusi ne tik pajamų šaltiniu, bet ir visu Sartorijų šeimos gyvenimu.
Tuo metu nuo pėsčiųjų tilto nustumiama moteris. Kriminalistai Pija Kirchhof ir Oliveris fon Bodenšteinas nustato, kad tai Rita Kramer, kalėjusio Tobijo motina. Ar šis išpuolis sietinas su merginų žudiko grįžimu? Apklausiami kaimo žmonės atsitveria tylos siena. O kai Altenhaine dingsta dar viena mergina ir vietinis vaikinas, prasideda lenktynės su laiku…
Žymos sau: KPS: 456  Kn 2016 09 29
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook
 
 

+ There are no comments

Add yours