807(64) Gerda Jord "Gertrūda"

Estimated read time 3 min read

gertrudaGerda Jord “Gertrūda”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Oi laukėm laukėm, mes Gertrūdos laukėm! Iš tiesų tai knygstarterio metu gi reikėjo surinkti 500 užsakymų, kad ta knyga būtų išleista. Įvairiai siautėdami manau ir mes su vyru porą trejetą egzempliorių įbrukom draugams, o nuosava knyga jau nuo šeštadienio guli perskaityta. Galiu pritarti Knygų Žiurkėms: gaila, kad tai tik 250 puslapių, o ne 600.
Kadangi Gertrūda yra tik 3 metais jaunesnė, tai šioje knygoje aš radau tikrai labai daug savęs. Nebuvau emigravusi, bet tas visas istorijas girdėjau ir nebuvau ligoninėje, bet taip pat teko klausyti klasiokės išgyvenimus sanatorijoje. O visa kita tip top iš mano gyvenimo. Prievartiniai darbai darže, suaugusiųjų baliukai, keistos draugystės, televizorius, mokyklos valgykla bei kūno kultūros pamokos. Diskotekos. Neperdėta nei kiek. Na, o laidotuvės tai ir po šiai dienai tokios pačios būna.
Suskaičiau vienu ypu. Čia ne koks žurnalas, kuri pasidedi geriausioje namų vietoje ir skaitinėji po puslapį per dieną. Įsiurbia. Bet tuo pačiu pasakyti galiu, kad dabartiniai laikai smagesni. Norėčiau būti vaikas dabar ir lošti pokemonus, o ne serbentus skinti :).
Aš labai džiaugiuosi, kad šis komiksas išleistas.
Oficialiai: Šmaikšti, provokuojanti, šiek tiek nostalgiška – tokia Gertrūdos istorija gali pasirodyti tiems, kurie priklauso Y kartai. Kartai, kuri dar žiūrėjo filmukus per „Šilelį“, bet po kelerių metų turėjo mokytis dirbti kompiuteriu. Jai priklauso žmonės, kurių tėvai gyveno už geležinės uždangos, o jie patys neretai pirmą kartą į užsienį išvyko siekdami užsidirbti braškių laukuose. Y kartos atstovė yra Gertrūda, gimusi 1985 m. Tarybų Sąjungoje, Lietuvos teritorijoje, dabartinėje Marijampolėje.
Po daugelio metų Gertrūda atvyksta į močiutės laidotuves, kurios ją priverčia susimąstyti apie savo gyvenimą ir primena svarbiausius vaikystės ir paauglystės įvykius. Jei žiūrėjote „Mauglį“, mokėtės n-tojoje vidurinėje mokykloje, iki nakties žaisdavote su draugais kieme, klausėtės „Foje“, pirkote sūrelių iš ūsuotos pardavėjos, pasirėmusios į prekystalį su metalinėmis svarstyklėmis, turėjote mobilųjį telefoną „Nokia 3310“, rinkote „Turbo“ gumos paveikslėlius, sudaužėte gyvsidabrio termometrą, bėgdavote iš kūno kultūros pamokų, patyliukais sliūkindavote į savo kambarį po mokyklos šokių – didelė tikimybė, kad šis pasakojimas ir apie jus.
Žymos sau: KPS: 254  Kn 2016 07 16
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours