806(63) Kristin Hannah "Lakštingala"

Estimated read time 2 min read

1462890494_lakstingala1455199766Kristin Hannah “Lakštingala”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: šią knygą pasirinkau visai netikėtai. Bedžiau sąraše į bet ką. Dabar ieškodama viršelio paveikslėlio net sužinojau, kad esu jau skaičiusi vieną autorės knygą ir visai patiko.
Mano skonis yra labai eklektiškas. Fantazy, trileriai, meilės romanai… Čia telpa ir istorijos apie karą. Būtent tokia ši knyga, kuri pasakoja apie nacių okupuotą Prancūziją ir jos žmonių gyvenimą. Tiek mieste, tiek kaime. Dvi skirtingos seserys. Viena pilka pelė bijanti išsišokti, kita maištininkė, vedanti išgelbėtus lakūnus per Pirėnų kalnus.
Knygoje daug karo žiaurumų, kuriuos skaityti būna kažkaip sunkiau nei trileriuose. Mat tie žiaurumai buvo, jie tikroviški, žmonės šiuos išgyveno. Badą, žydų tremtį, koncentracijos stovyklas, prievartavimus, antskrydžius. Mane labai įtraukė, ne vienoje vietoje norėjosi verkti.
Oficialiai: Abi prislėgtos ir įskaudintos ankstyvos motinos netekties ir nerūpestingo tėvo elgesio. Vis dėlto abi randa būdų mylėti ir atleisti. Skamba sentimentalokai? Istorija išties šiek tiek sentimentali, bet šiai melodramai, kuriai, beje, netrūksta socialinio-politinio atspalvio, istorinio tikslumo — K. Hannah tikina, kad sukurti Izabelės paveikslą ją įkvėpė tikra moters, vedusios numuštus sąjungininkų lakūnus per Pirėnus, gyvenimo istorija, — labai sunku atsispirti.
Verti puslapį po puslapio, ir rašytojos sumanymas kuo puikiausiai pateisina intrigą — istoriją pasakoja viena iš seserų, bet skaitytojas iki pat pabaigos nežino kuri. Veiksmas dinamiškas, emocinė įtampa neatlėgsta per visą knygą, pasakojime juntamas romantikos prieskonis. Ši knyga pasmerkta atsidurti ant kiekvieno naktinio stalelio ir patekti tarp pačių perkamiausių.
Žymos sau: KPS: 496 Ke 2016 07 13
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours