787(44) M.J. Arlidge "Eni beni"

Estimated read time 2 min read

M.J. Arlidge “Eni beni”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Koks geras jausmas apima, kai pradedi skaityti detektyvą, o jis įtraukia nuo pirmų puslapių. Kaip tie gerieji – skandinaviški. Patenkinti mano išlepintą gomurį yra labai sunku.
Ant viršelio rašoma, kad Arlidge yra naujasis Nesbo. Nereikia mums naujo, senas dar gyvas ir tik tegul rašo, tačiau panašaus lygio knygos yra labai gerai. Čia buvo skyriaus intarpų, kur nesuprasi kas juos pasakoja (lyg ir žudikas, o gal ir ne), buvo policininkė pasinėrusi į ilgalaikę graužatį, buvo intriguojanti istorija, smalsumas kuo gi viskas baigsis.
Vienintelis trūkumas – knyga per plona, persiskaito per greitai, malonumo užtenka vos porai vakarų, ir tai jei save priverti sustoti.
OficialiaiDu žmonės pagrobiami ir įkalinami apleistame pastate. Be šviesos, maisto, šilumos ir vandens. Yra tik ginklas. Vienas pistoletas dviem žmonėms ir žinutė, jog bus paleistas tik tas, kuris nušaus kitą. Vėliau dingsta kita pora žmonių, o išgyvenusių aukų istorijos panašios, tik aplinkybės kiek kitokios. Tokio sukto makabriško žaidimo detektyvei inspektorei Helenai Greis dar neteko patirti. Jeigu nebūtų pati kalbėjusi su palaužtomis aukomis, vargu ar būtų patikėjusi. Inspektorei Helenai pažįstamos tamsiosios žmogaus, taip pat ir jos pačios, prigimties pusės, bet šįkart – kai aukomis tampa lyg ir atsitiktiniai žmonės – ji suglumusi. Dingsta vis daugiau žmonių, ir nėra nieko baisiau už pradedančius aiškėti motyvus… „Eni beni“ – įelektrinantis trileris be jokių suvaržymų. Virtuoziškai suregztas siužetas. Vingrus pasakojimas. Autorius audžia subtilų ir sudėtingą pasakojimą, spendžia itin kruopščiai apgalvotus spąstus, tačiau detektyvė inspektorė Helena Greis vis dėlto velniškai sumani. 

Žymos sau: KPS: 336 Kn 2016 04 21
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours