777(34) Simona Ahrnstedt "Sandėris"

Estimated read time 2 min read

s-ahrnstd-sanderis-68205452Simona Ahrnstedt “Sandėris”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Kaip matote mano skonis knygoms yra visiškai eklektiškas. Skaitau skaitau detektyvus, tada čiumpu jaunimo fantazy seriją, po jos Jane Austen stiliaus meilės romaną. Va taip va. Ir viskas man įtinka bei patinka.
Kam patinka Jane Austen, Bronės ir kt. panašūs romanai, tai patiks ir šis. Klasika, luomai, suknelės, šokiai, pasivaikščiojimai, pajodinėjimai, nuraudimai, laiškeliai, pavogti bučiniai, prietarai, priverstinės vedybos ir t.t. Rasite viską ką išvardinau. Na ir žinomą tipinę pabaigą.
Oficialiai: 1880-ųjų Stokholmas. Beatrisė Liovenstriom – ugninių plaukų, maištingo būdo, atkakli ir siekianti žinių mergina. Ją, visišką našlaitę, priglaudė dėdės šeima. Jaunoji mergina nevengia paprieštarauti konservatyviam visuomenės požiūriui į moteris, o tai kelia didžiulį nerimą dėdei. Kartą operoje Beatričė sutinka skvarbių akių vyriškį, apie kurį kalba visa Stokholmo aukštuomenė, mat jis gyvena nepaklusdamas aukštuomenės taisyklėms. Setą savo ruožtu pakeri Beatričės protas ir drąsa. Ji nepanaši nė į vieną jo anksčiau sutiktą moterį. Tačiau Beatričės ranka pažadėta senam grafui. Jis už santuoką Liovenstriomams žada atverti iki šiol buvusias uždaras aukštuomenės duris… 
Žymos sau: KPS: 440 Kb, 2016 03 17
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours