751(8) Daniel Glattauer "Visada tavo"

Estimated read time 2 min read

visada-tavo-1Daniel Glattauer “Visada tavo”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Skaitydama šią knygą vis prisimindavau E. Haynes “Į tamsiausią kampą”, mat yra čia kažkokio bendrumo. Tobulas vyras tampa sadistu, o moteris nebesugeba išsikapstyti iš aukos vaidmens.
Autorius meistriškai kuria atmosferą. Daugiau nei pusę knygos nevyksta nieko blogo, bet visą laiką yra jausmas, kad einame link kažko nemalonaus. Net tada kai prasideda psichologinės manipuliacijos žmogaus jausmais, vis dar neaišku kas yra tikra, o kas iš tiesų pavažiavusio stogo pasekmė. Buvo labai įdomu kuo viskas baigsis. Kas nutinka su gyvenimu, kai sadistas užgrobia tavo draugus, tavo šeimą, mamą, net laikinus neutralius sąjungininkus. Nenorėčiau ant tokio užsirauti.
Oficialiai: Juditai trisdešimt septyneri; ji netekėjusi ir neturi draugo. Dėl to nerimauti ji pernelyg nesiruošia – jai ir vienai visiškai neblogai. Tačiau vieną dieną prekybos centre ji susipažįsta su Hanesu, spūstyje užlipusio jai ant kulno. Netrukus jis lyg iš po žemių išdygsta prabangioje jos šviestuvų parduotuvėlėje. Hanesas, žavus, galantiškas, protingas architektas, nevedęs vyras pačiame amžiaus gražume, yra ne tik visų uošvių svajonė; juo susižavi ir visas Juditos draugų būrelis. Juditą jis tiesiog dievina – tokio karališko asistavimo ji dar niekada nepatyrė. Regisi, jis dėl jos visiškai pametė galvą… Bet palaukite.
Žymos sau: KPS: 182, Ke, 2015 12 07
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours