728(59) Guillaume Musso "Popierinė mergina"

Estimated read time 2 min read

Musso_popiernemergGuillaume Musso “Popierinė mergina”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Kadaise Musso įtraukiau į daug žadančių autorių sąrašiuką. Tas sąrašiukas yra mano galvoje. Tačiau va jau antra knyga, kuri tokia hm hm. Na lyg ir nieko, įvidurėjus pasidarė visai įdomu, bet pradžia buvo nuobodi.
Siužetas, kaip iš “geriausių” penkiadienio filmų. Rašytojas palūžęs dėl nelaimingos meilės nebenori rašyti trečios bestselerio dalies, čia jam iš dangaus nukrenta mergina, kuri teigia, kad ji yra iš knygos. Ir va jei rašytojas trečios dalies neparašys, tai toji mergužėlė mirs. Kurti autorius daugiau nenori, nori susigrąžinti meilę, tai jie sudaro sandėrį, kad nukritelė padės atgauti mylimąją, o rašytojas rašys. 2 x 2 = 4. Viskas rutuliojasi taip kaip jūs ir tikitės. Visi veikėjai paviršutiniški, nors Musso lyg ir stengiasi įvesti dramos, praeities vaiduoklių ir panašių dalykų.
Nors numačiau net kelias pabaigas, įsitraukiau, spėliojau, kuri gi bus tikra :). Šį kartą paskutinių puslapių nepaskaičiau iš anksto, maniau, kad ir taip viskas aišku.
OficialiaiĮkvėpimą praradusio garsaus rašytojo Tomo Boido gyvenime staiga pasirodo keista mergina. Ji labai graži, bet apimta nevilties. Jei jis nustos rašyti – mergina pražus. Neįmanoma? Ir vis dėlto… Ar ji nužengė iš jo rašomo romano puslapių?
Tomas ir Bilė drauge patirs neįtikėtiną nuotykį, kur realybė susipins su fikcija ir įstums juos į svaiginantį ir pražūtingą žaidimą.
Popierinė mergina yra sąmojingas, įtemptas, romantiškas, pribloškiantis pasakojimas apie išgalvotą personažą – ir kartu neabejotinai gyvą žmogų, – kurio gyvenimas priklauso nuo vienintelės knygos.
Žymos sau: KPS: 400, Ke, 2015 08 27
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Kolege

    Sutinku su nuomone 100% Musso sugeba sukurti intrigojanti siuzeta, ivykiai keicia krypti 180 laipsniu kampu, bet truksta sioje knygoje kazkokiu ryskesniu heroju. Gal jau esu „persisotinusi” Musso kurybos, ar to komerciskumo…

+ Leave a Comment