676(9) Boris Akunin "Šnipų romanas"

Estimated read time 2 min read

snipu-romanas-1Boris Akunin “Šnipų romanas”

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Man patinka Akunino stilius. Toks lengvas, žaismingas, linksmas. A. Tapinas savo “Vilko valandą” irgi parašė panašiu stiliumi, pamenu rašiau, kad skaitai ir tikiesi, kad kažkur Fandorinas prabėgs. Ši knyga ne iš Fandorinų serijų (jų yra ne viena), bet pagrindinis veikėjas vistiek yra Dorinas kilęs iš fan Dornų giminės.

Pavadinimas taiklus. Čia šnipų romanas. Hitleris savo žvalgybai liepė sugalvoti, kaip apgauti Sovietų sąjungą. Tuo tarpu visas knygos veiksmas vyksta Didžiojoje Tėvynėje, kur Dornas ir jo vadovybė bando sugauti vokiečių šnipus ir sužinoti kada gi jie numato pulti Sąjungą. Nežinau kokios yra Akunino pažiūros, bet iš sovietų jis pasišaipo gana skaniai, ironijos nevengia ir valio.

Visų šnipiškų reikaliukų čia nenarpliosiu. Viskas buvo taip sukta ir susukta, kad perskaičiusi knygą dar diskutavau su brangiausiuoju ar teisingai supratau pabaigą. Išsišnekėjom, padarėm išvadas apie tai kas visgi čia laimėjo. Buvo ir įtartinai keistų personažų, pvz., Dorino mylimoji. Vis nesupratau kam čia jos reikia, bet manau čia tiesiog toks autoriaus stilius, gi meilės tai būtinai turi būti.

Norėčiau, kad daugiau Akunino knygų išverstų. Nes kvadratinėmis raidėmis skaityti man per daug sunku ir pasimėgavimo nejaučiu. ‘

Oficialiai: 1941-ieji. Vokiečiai kuria slaptą planą, kaip sunaikinti Raudonąją armiją. Maskvoje jie turi ypač slaptą šnipą. Tačiau rusai išsiaiškino, kada turi pasirodyti ryšininkas. Jie ketina sukeisti ryšininką su savo agentu ir taip prisikasti iki vokiečių šnipo. Labiausiai šiai užduočiai tinka jaunesnysis leitenantas Jegoras Dorinas. Blondinas mėlynakis boksininkas puikiai kalba vokiškai, mokėsi ypatingosios paskirties mokykloje, yra greitas ir sumanus. Bet ar jis sugebės užtikrinti operacijos sėkmę?

Žymos sau: KPS: 288 kb, 2014 12 08
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook.

+ There are no comments

Add yours