664(84) Barbara Erskine "Šnabždesiai smėlyje"

snabzda-smelyjeBarbara Erskine “Šnabždesiai smėlyje”

Mano įvertinimas: 1/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai:  Visiškas šlamštas. Tik šio vieno sakinio ir užtektų. Nežinau ar čia autorė norėjo mistinį trilerį parašyt, ar ką, bet nepavyko jai visai. Net nesuprantu kodėl perskaičiau. Siužetas toks: moteriškė po skyrybų nusprendžia atsigauti atostogaudama Egipte, kur kadaise keliavo ir jos prosenelė garsi tapytoja. Nusiveža ir iš prosenelės paveldėtą kvepalų buteliuką bei šios dienoraštį. Kompanija kruiziniame Nilo laive susirenka atgrasi. Dėl moteriškės dėmesio ima kovoti du vyrai, ir dar juos labai domina buteliukas ir dienoraštis. Na o moteriškė pradeda matyti vaiduoklius. Tada visą knygą tamposi: parodyk dienoraštį, aaa mačiau vaiduoklį, oi buteliukas užkeiktas, parodyk dienoraštį ir man, aaa mačiau vaiduoklį! Ir taip be galo.

Mane itin nervino tai, kad perskaičius dienoraštį buvo galima gauti šiek tiek svarbios informacijos. Ir ką jūs manot? Paskaito skyrelį dienoraščio ir eina miegot. Nu kamon! Visų pirma tas dienoraštis buvo įdomiausias knygos dalis, visų antra svarbus, o perskaitai tik skyrelį prieš miegą ir kai kitą dieną kas nors nutinka, sakai “oi dar iki ten nedaskaičiau”? Kiek laiko galima skaityti vieną odinį sąsiuvinį? Savaitę? Neįsivaizduoju tokios knygos, kurią reiktų skaityti savaitę, kai tau gyvybiškai svarbu sužinoti kas ten rašoma.

Nebuvo nei vieno įdomaus veikėjo, na išskyrus tuos iš dienoraščio. Visi itin erzinantys lochučiai. Taškas.

Oficialiai: Neseniai išsiskyrusi, Ana Foks nusprendžia prasiblaškyti ir leidžiasi į Egiptą, kur jos proprosenelė dailininkė Luiza Seli keliavo devyniolikto amžiaus viduryje. Į kruizą laivu Ana pasiima du Luizos daiktus – antikvarinį egiptietišką kvepalų buteliuką ir dar niekieno neskaitytą iliustruotą dienoraštį, kuriame Luiza aprašė savo kelionę ir kuris pragulėjo stalčiuje daugiau nei šimtą metų. Keliaudama Luizos keliais ir skaitydama dienoraštį, Ana sužino apie nuostabią proprosenelės Viktorijos laikų uždraustą meilės istoriją ir atskleidžia šiurpą keliančią senovinio buteliuko paslaptį. Kruiziniame laive du vyriškiai ima konkuruoti dėl Anos dėmesio. Ir kodėl jiems taip rūpi Anos paveldėtas dienoraštis ir paslaptingasis buteliukas? Pamažu laive ima dėtis dramatiški ir bauginantys dalykai – senovės Egipto mistika, regis, tebeplevena tarp smėlio pustomų senųjų šventyklų… 

Žymos sau: KPS: 504,  Ke, 2014 10 17
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook.

+ There are no comments

Add yours