658(78) Jo Walton "Tarp kitų"

Estimated read time 2 min read

tarokituJo Walton “Tarp kitų”

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Štai pagaliau, po tų neskaitadienių ir S. Brow, knyga, kuri man tikrai patiko. Turbūt todėl, kad paaugliška? Kažkaip suaugusiųjų knygoms sunkiau prasibrauti pro filtrus :). Šį kartą neatbaidė net tie šūkiai ant viršelio.

Knyga iš tiesų smagi. Apie pusę dvynių poros, tai yra 15 metų merginą, kuri pabėgo nuo beprotės (raganos) mamos, socialiniai darbuotojai ją nusiuntė pas niekada nematytą, seserų išlaikomą tėvą, tetulės šia lengvai nusikrato užrašydamos į internatinę mokyklą.

Mori neturi daug draugų, nes yra luoša ir protinga, bet labai mėgsta skaityti. “Tarp kitų” rasite labai daug įvairiausių knygų pavadinimų. Man daugelis jų negirdėtos, tai tik parodo kokia aš atsilikusi fantazy ir mokslinės fantastikos srityje. Už knygų Mori slepiasi, per knygas randa draugų.

Istorija parašyta dienoraščio stiliumi, vien tai jau žada, kad bus lengva ir nenuobodu skaityti. Veikėjai įdomūs, nuo tetulių iki klasės draugių. Apsidairykit, gal ne vieną kitą elfą pamatysit :). Man būtų patikę šią knygą perskaityti prieš 16-17 metų.

Oficialiai: „Pasaulyje pilna šiurpių dalykų, bet jame galima atrasti nuostabių knygų.“ – Mori istorija nėra paprasta: netekusi dvynės sesers, ji išvyksta gyventi pas tėvą, kur kompaniją jai palaiko ištikimiausios bičiulės – knygos. Įtaigiu ir gyvu pasakojimu Mori dalinasi savo kasdienybės detalėmis, kur susipina realybės ir vaizduotės gijos, pradedama tikėti neįtikimu ir kiekvienoje akimirkoje ieškoma magijos krislelio. Mergaitės pasakojimas pavergia savo nuoširdumu ir moko, kad nepaisant visų fantastiškų istorijų, kurias perskaitome ar pamatome savo ekranuose, pati nuostabiausia – mūsų gyvenimas.

Žymos sau: KPS: 336, Kb, 2014 09 22
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook.

4Comments

Add yours
  1. 1
    Vygoshius

    Šita knyga niekaip man nepakliūna.Nors tikrai žinau,kad skaitysiu.Ankščiau ar vėliau.Jau laikiau rankose kai buvo Maximoj nuolaida knygoms.Jau praktiškai prie kasos ėjau.O tada akis už Murakamio užkliuvo.Ir sudie Walton…

  2. 3
    Valdas

    O aš tai nesupratau už ką knyga gavo Hugo ir Nebula. Nėra ji bloga, bet, kad gaut fantastikos “Oskarus”? Vadinasi arba visą fantastikos žanrą, arba premijų žiuri yra ištikusi krizė.

  3. 4
    Salomėja

    Arba tais metais nebuvo nieko geriau. Ar ne kas metus tas premijas skiria (aš tikrai nežinau, nes mane atstumia premijų laureatai).

+ Leave a Comment