631(51) Colleen Hoover "Slemas"

slemasColleen Hoover “Slemas”

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Nežinau, gal mano gyvenime trūksta romantikos, nes sriūbavau pusę nakties, ir tik todėl, kad žmonės myli vienas kitą :). Aprašymas mane nuteikė saldžiai meilės istorijai. Mokinė myli mokytoją, jis ją, abu negali būti kartu todėl deklamuoja meilės eilėraščius konkursuose. Paprasta? O pasirodė kiek sudėtingiau, trukdžių daugiau ir jie visai ne paaugliški. Nes mirtys, ligos – tai ne vaikiški dalykai.

Knyga nėra labai gili, skirta jaunimui, bet vistiek man labai patiko. Gal dėl to, kad meilė viską nugalėjo? Gana įdomūs ir antraeiliai herojai, pvz., Leikės naujoji draugė. Per jos gimtadienį irgi vos nežliumbiau. Tai va. Jautrioji pilnatis.

OficialiaiLeiken dar tik aštuoniolika, bet jai tenka subręsti anksčiau nei jos bendraamžiams: po tėčio mirties ji priversta tapti ramsčiu motinai ir jaunėliui broliukui. Tik niekas neįtaria, kad ir pačiai merginai vis sunkiau kovoti su liūdesiu… Tačiau viską pakeičia mamos sprendimas išsikraustyti gyventi į kitą miestą. Pačią pirmą dieną Leiken susipažįsta su keleriais metais vyresniu vaikinu – kaimynystėje gyvenančiu Viliu, kaip ir ji, išgyvenusiu skausmingų dalykų. Jaunuolis pakviečia merginą į pasimatymą. Pakanka vienintelio susitikimo, kad jie pamiltų vienas kitą… Jaunuoliai kalbasi apie viską pasaulyje, tačiau svarbiausią dalyką apie Vilį mergina sužino tik nuėjusi į mokyklą: paaiškėja, kad jis yra… jos naujasis poezijos mokytojas. Mokytoją ir mokinę skiriančios ribos nevalia peržengti ir Leiken su Viliu privalo nutraukti santykius. Vienintele paguoda jiedviem tampa poezija. Kiekvieną ketvirtadienį susitikę kavinukėje, kur vyksta slemo poezijos konkursai, jie gali čia pat gimstančiomis eilėmis vienas kitam išsakyti viską apie savo jausmus ir gyvenimą, kuris abiem nepaliauja žarstęs išbandymų. Bet ar jaunuoliams pavyks apsiriboti vien poezija ir užgniaužti nenugalimą norą būti kartu? Ar vis dėlto meilė bus stipresnė už visuomenės normas ir nugalės nepalankias, sudėtingų pasirinkimų reikalaujančias aplinkybes?

Žymos sau: KPS: 256, KB, 2014 06 15

+ There are no comments

Add yours