612(32) Patrick Rothfuss “Išminčiaus baimė. Antra dalis”

Estimated read time 2 min read

Patrick Rothfuss “Išminčiaus baimė. Antra dalis”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Nelabai turiu ką ir kartotis. Apie šios knygos pirmus kelis šimtus puslapių jau pasisakiau čia, tai ką rašyt apie kitus puslapius? Juk tai ta pati knyga. Ne, tai ne antra dalis, tai tikrai ta pati vientisa knyga. Prasidėjo be jokios įžangos, nes tai tiesiog kitas skyrius. Šioje atkarpoje Kvoutas buvo pas meilės deivę, mokėsi kovos menų, grįžo į mokyklą ir viskas buvo labai įdomu.
Visoje šitoje sagoje man visgi įdomiausia yra tai, ko mažiausiai ten – dabartis. Kaip, kodėl? Kas bus dabartiniam smuklininkui?
Oficialiai: Kvouto klajonės ir nuotykiai tęsiasi. Išmokęs Haerte iš ademų paslaptingojo letani kovos meno ir įgijęs stebuklingą kardą Cezūrą, tačiau privalėjęs juos palikti, Kvoutas vėl leidžiasi į kelionę. Kelionė sudėtinga: tenka susitepti rankas krauju, pasitelkti ir drąsą, ir kilnumą, už kuriuos atsilyginama panieka ir naujais pavojais. Patyręs nusivylimų ir įgijęs išminties, grįžta į maerio Alverono dvarą, tačiau neilgam: užsitraukęs nemalonę palieka Severeną. Ir kelionė baigiasi ten, kur ir prasidėjo: Kvouto vėl laukia Arkanumas, magijos universitetas. Nes vėjo vardas vis dar neatskleistas. Tik šįkart viskas kitaip – Kvoutas nebe beturtis berniūkštis, o turtingas studentas, nors vis toks pat įžūlus, talentingas ir nesuvaldomas. Merginos, muzika, studijos dabar užpildo Kvouto gyvenimą, kuriame atsiranda vietos paslaptims ir meilei.
Knygos puslapių skaičius: 495
Knyga elektroninė.
Perskaityta 2014 03 16

+ There are no comments

Add yours