598(18) Alessandro Baricco "City"

Alessandro Baricco “City”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Kažkaip vengiau aprašinėti šią knygą, nes reiktų kalbėti apie kažką “oho” ir “wow”, o aš šiek tiek pritingiu tai daryti. Numoti ranka, pasakyti, kad labai patiko, irgi kažkaip būtų negerai. “City” man buvo atradimas, kurio galėjo ir nebūti. Aš buvau įsitikinusi, kad ši knyga man nepatiks. Gal kažkada bandžiau skaityti “šilką”, kuris kažkuo susigrojo su Coelho protkrušimo knygomis (na pasirodė panašu) ir tuo viskas baigėsi. Neprisimenu, bet žinau, kad prie Baricco nė nesiartinau, o ir šiaip sąmoningai nesirenku knygų iš visokių ten “aukso fondų”, kol mielasis žmogus nepradėjo krizenti skaitydamas. Juokėsi, krizeno, citavo ir vis paminėdavo, kad yra panašumu su mano mylimu Murakamiu. Yra. Džiaugiuosi, kad laikas atėjo, knygą perskaičiau ir mėgavausi.
Berniukas genijus turi du nematomus draugus ir sėdėdamas tualete kuria boksininko istoriją. Berniuko auklė pasakoja vesterną (o vesternas man buvo pats pats įdomiausias, daug vertas tas kaimelis, kuriame niekas nežino kiek valandų). Esu sužavėta. Nepaisant kelių intarpų, kuriuos prasnaudžiau :). Man patiko ne viena mintis. Nemažai dalykų jau seniau esu girdėjusi, tik nežinojau, kad tai citatos iš šios knygos.
OficialiaiŠiuolaikinio italų rašytojo, „Šilko“ romano autoriaus, naujausias romanas – kelionė po šių dienų miestą. Tai pasakojimas apie du City kvartalus, išsprūdusius iš laiko, apie jų įdomius gyventojus,savotiškus ir besiblaškančius. Kaip sakė pats rašytojas, – „šios knygos istorijos – miesto kvartalai, o personažai gatvės. Visa kita – bėgantis laikas, klajonių ilgesys ir noras viską stebėti“.
Puslapių skaičius: 280
Knyga elektroninė.
Perskaityta 2014 01 25
 

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Indrė

    Labas! Aš irgi be proto vengiau Baricco knygų, kol į rankas paėmiau “Jūra vandenynas” knygą. Nenoriu per daug užrekomenduoti šitos knygos, nes paskui gali nepatikti, bet siūlau paskaityti prie bendros kolekcijos tarp šio autoriaus. 🙂

+ Leave a Comment