578(102) Sara Gruen "Žirgyno pamokos"

Sara Gruen “Žirgyno pamokos”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Taip jau būna, kad kai perskaitai vieną labai gerą rašytojo knygą, tada kažkaip savaime nori paskaityti ir kitas. Ta geroji buvo “Vanduo drambliams”, tad neabejodama bibliotekoje pasiėmiau ir “Žirgyno pamokas”.
Ši net tokia gera, bet mažiau trejeto nesinori rašyti :). Siužetas gerokai banalesnis ir labai labai nuspėjamas. Na įsivaizduokit, jaunystėje ji nukrenta nuo dievinamo žirgo, žirgas žūva, raitėlė vos vos išsikapsto. Nusprendžia niekada nebejodinėti ant kito žirgo, po 20 metų praranda darbą ir vyrą, grįžta į žirgyną ir pamato savo senojo arkliuko dvynį. To užtenka, kad žinotumėte kaip viskas bus toliau, ane?  Neapsiriksit, nes nieko netikėto autorė nesugalvos ir vistiek buvo malonu skaityti. Rekomenduoju gražiam savaitgaliui.
OficialiaiPasaulinio lygio jojikė, pretendentė į olimpines žaidynes Anemerė Cimer gyveno vien skrydžio ant žirgo virpuliu. Kai Anemerei suėjo aštuoniolika, tragiška nelaimė varžybų trasoje į nebūtį nubloškė jos sportinę karjerą ir jos dievinamą žirgą Harį. 
Po dvidešimties metų Anemerė grįžta į gimtuosius namus ir  mirštančio tėvo išlaikomą žirgyną. Netekusi darbo, palikta vyro, ji atsiveža nesutramdomą paauglę dukterį į šią kančių ir prisiminimų buveinę, kur po ganyklas ir žirgų gardus kaip šmėklos klajoja neišspręsti jos jaunystės galvosūkiai… Staiga gyvenimas vėl ima verstis aukštyn kojom. Vos išvydus baltais dryžiais išmargintą arklį, sukrečiamai panašų į kadaise kritusį jos žirgą, jis užvaldo visas Anemerės mintis ir sudrebina ir taip iš pamatų išklibintą jos pasaulį.
Knygos puslapių skaičius: 360
Knyga iš bibliotekos.
Perskaityta 2013 10 20

+ There are no comments

Add yours