567(91) George R.R. Martin "Karalių kova. Ciklo "Ledo ir ugnies" giesmė" 2 knyga

George R.R. Martin “Karalių kova. Ciklo “Ledo ir ugnies” giesmė” 2 knyga
Mano įvertinimas: 3 /3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Neįsivaizduoju kiek laiko trunka parašyti knygą, jei jau vien perskaityti sunkoka. Virš 900 psl. Pripažinkime, kad yra vietų, kurios skirtos gumos tempimui. Keisti beprasmiai pokalbiai apie nieką. Bet visumoje patiko ir antroji dalis. Gal kiek mažiau už pirmą. Pastarojoje su visais susipažinom, buvo kažkiek intrigos, o šioje gi vien tik visi skelbiasi karaliais ir žudosi. 🙂
Šiek tiek pakito ir požiūris į veikėjus. Vis labiau ir labiau man patinka karalienė regentė. O štai Daneiris, drakonų motina, baigia išbarstyti mano palankumą. Buvo stipri mergaitė, tapo užsispyrusia kvailute. Neūžauga praskaidrina viską knygą, tačiau labai jau jis geras, kad puolė blogiečius baust, teisingumą daryt. Visi kiti veikėjai kartais verčia žiovaut. Nors pasitaikė smagių epizotinių: Džakenas, Geidžojaus sesuo, Skalikas.
Dabar pradėjom žiūrėti ir antrą serialo sezoną. Jau minėjau, kad labiausiai mane trikdo veikėjų amžius. Knygoje drakonų motinai 13 metų. Filme gi pažiūrėjus mažiau 17 niekaip niekaip neduotum, o aktorei lygi ir 26? Robui 16, filme gi ne mažiau 21 atrodo, iš tiesų dar vyresnis :). Suprantama, gi atviras filmas ne vaikams, tai vaikai ten ir negali vaidinti, kaip atrodytų?
Tai žiūrėsim ar dabar greičiau išleis trečią knygą lietuviškai, ar užsimanysiu skaityti angliškai.
Oficialiai: Antrojoje „Ledo ir ugnies giesmės“ knygoje George’as R. R. Martinas pasakoja, kaip prasideda sunki ir kruvina kova dėl Geležinio sosto, į kurį sėda trylikametis Roberto sūnus Džofris. Bet ar jis tikrai teisėtas įpėdinis? Tuo netiki Roberto Barateono broliai Stanis ir Renlis. Pirmasis, išsižadėjęs dievų Septyneto, įtikinėjęs į Šviesos Valdovą ir naudodamasis raudonosios jo žynės Melisandros kerais, pradeda karą dėl sosto nužudydamas brolį Renlį, kurį remia Haigardeno lordai. Karaliaus Uostą ir Raudonąją pilį su sostu, pasitelkęs alchemikų gildijos piromantus, gina Kipšas Tirionas ir jo tėvas lordas Taivinas Lanisteris. 
Tuo tarpu Vinterfelo įpėdinis Robas Starkas savo lordų paskelbiamas Šiaurės karalium. Jo tikslas – ne tik išlaikyti savo valdžioje šiaurę ir Riveraną, bet ir atkeršyti už tėvą, atgauti jo palaikus ir kalaviją ir susigrąžinti karalienės Sersėjos nelaisvėje laikomas seseris. Be to, jo valdoms grasina Geležies salų lordas Beilonas Greidžojus. 
O ir paskutinė Targarienų palikuonė Daneiris, Drakonų Motina, už jūrų nerimsta – augina stebuklingų drakonų trijulę ir telkia kariuomenę atsikovoti savo protėvių sostui. 
Popierinės knygos puslapių skaičius: 760
Knyga elektroninė.
Perskaityta 2013 09 13
 

4Comments

Add yours
  1. 1
    Dovilė

    Pati kol kas tik pirmą dalį skaičiau, bet peržiūrėjau visus tris serialo sezonus ir nuomonė apie Daneiris lygiai taip pat pakito. Iš pradžių ji buvo viena mėgstamiausių veikėjų, tačiau nuo antro sezono ji vis labiau ėmė erzinti su ,,aš turiu drakonus, taigi, jūs turite manęs klausyti” ir pan. 🙂

+ Leave a Comment