565(89) Vaiva Rykštaitė "Kostiumų drama"

Vaiva Rykštaitė “Kostiumų drama”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Lietuviškų knygų fobija baigia išdulkėti iš galvos. Ši gi patraukė gražiu viršeliu, o po to, berods “Panelėje”, paskaičiau interviu su autore ir pagalvojau, kad skaitysiu tą knygą. Ir skaičiau, ir patiko.
Jauna emigrantė Lėja pabėga laimės ieškoti. Į Londoną. Ne ne ne, ji tikrai nedirbs juodų darbų. Galvoja. Bet nutinka kaip visada. Šioje knygoje rasite senelių slaugos kasdienybę, gyvenimą skvotuose, “kovą” prieš sistemą ir dešimtis įdomių dramos veikėjų. Pyksit ant Lėjos ir džiaugsitės su ja. Kažkada kažkur skaičiau, kad knygoje daug keiksmažodžių. Šiaip nepastebėjau nei vieno, matyt visi buvo savo vietoje.
Ir čia man buvo labai smalsu, kaip autorė pabaigs knygą. Bus pabaiga? Ar tiesiog rymos kas nors prie staliuko su vyno taure, uždanga nusileis. Esu patenkinta.
Oficialiai: Be jokios aiškios priežasties atvykusi į Londoną, Lėja pasineria į atsitiktinių įvykių sūkurį. Vieną dieną ji kaip benamė klaidžioja didmiesčio gatvėse, kitą – apsigyvena su nepažįstamais žmonėmis apleistame name. Kartais ji valgo konteineriuose rastą maistą, kartais vaišinasi žąsų kepenėlėmis prabangiuose restoranuose. Per Lėjos patirtį atskleidžiami skirtingi Londono veidai – alternatyvus gyvenimo būdas skvotuose su bičiuliais, kurie įtartinais būdais mėgina pakeisti pasaulį. Ir visiška priešingybė – lėtas, skausmingas neįgaliųjų pasaulis, kurį mergina pamato įsidarbinusi slauge. Egzistuoja ir trečias, „normalus“, visuotinai priimtas gyvenimas. Visi jie turi savo scenarijų ir tam tikram vaidmeniui skirtą kostiumų komplektą.
Puslapių skaičius: 256
Knyga elektroninė.
Perskaityta 2013 08 28

2Comments

Add yours

+ Leave a Comment