532(56) Oliver Pötzsch "Koriko duktė ir juodasis vienuolis"

Oliver Pötzsch “Koriko duktė ir juodasis vienuolis”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Antrą kartą neriuosi į nuotykius su viduramžiška koriko šeimynėle ir pasipūtėliu daktarėliu.
Rekomenduoju visiems, kurie mėgsta tokius istorinius detektyvus, kurių  veiksmas vyksta purvinoje (mūsų įsivaizdavimu), kupinoje prietarų senovėje, ten visi vien tik dievobaimingi žudikai. Dievo vardu gali sudeginti, pakarti, ar užmėtyti akmenimis, o visos ligos gydomos kraujo nuleidimu arba aguonpieniu. Ir jei Jums per sunkus (man per sunkus) Umberto Eco, taip pat rekomenduoju. Tiesiog gerai praleisite laiką.
Šioje istorijoje jau minėta grupelė vaikosi tamplierių lobį, o juos vaikosi tamplieriai ir dar kai kas. Šioje knygoje tarp pasipūtėlio dabitos daktarėlio, gražuolės Magdalenos ir dar vienos poniutės atsiranda meilės trikampis. Šioje dalyje korikas dar geresnis ir sąžiningesnis :). Nežiūrėkit rimtai, nežiūrėkit, kaip į istorijos vadovėlį, tiesiog mėgaukitės.
Neabejoju, kad skaitysi ir kitas dalis. Sako autorius šiuo metu rašo ketvirtą knygą. O dabar jau pagaliau pradėsiu “Vilko valandą”.
Oficialiai: Pūga juosmenį siekiančiu kilimu užkloja snaudžiantį Bavarijos Alpių kaimelį ir įkalina visus namuose tą vakarą, kai pastorius įsitikina suvalgęs užnuodyto maisto. Jausdamas, kaip paralyžius kyla kūnu, šventikas paskutinėmis valios pastangomis grįžta į bažnyčią ir nubraižo šerkšne paslaptingą ženklą… Išsiaiškinti, ką reiškia apvestas lotyniškas užrašas ir kas užnuodijo šeimininkės paliktas spurgas, imasi pastoriaus sesuo su budeliu Jakobu Kuizelu, sumania jo dukra Magdalena ir jos garbintoju, gydytojo sūnumi Simonu. Kelių mįslių įminimas atves tyrėjus pas senovės tamplierius ir tariamą ordino lobį. Vis dėlto ne jie vieninteliai ieško legendinių turtų. Nuolat ant kulnų lipa pavojingi ir paslaptingi, lotyniškai šešėliuose besikuždantys vienuoliai, kurie palieka našlaičių kvapą ir aukų kūnus…
Puslapių skaičius: 592
Knyga nuosava.
Perskaityta 2013 03 22
[table id=45 /]
1Kainos surinktos 2012 03 22
2Siuntimo kaina = kaina už vienos knygos pristatymą Lietuvoje/į Lietuvą, renkantis pigiausią siūlomą siuntimo būdą.
3Bendra knygos ir pristatymo kaina perkant tik vieną šią knygą.
4Kaina versta į litus pagal valiutos.lt nurodomą kursą.

+ There are no comments

Add yours