493(17) Fred Vargas "Išvirkščias žmogus"

Fred Vargas “Išvirkščias žmogus”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: Teisi ta skaitytoja, kuri sakė, kad Vargas knygos kaip pasakos. Vietomis taip ir jaučiausi. Tie keistoki pokalbiai:
…Prisėstum čia su mumis draugiškai.
– Mes ne draugai. Žudikai ir santechnikas.
– Bet ar neprisėstum? Kaip santechnikas su žudikais?
– Jei jau taip, – ...” Pavargdavau ir sakydavau, kad man nusibodo ir nepatinka. Po to pagalvodavau, kad net labai patinka. Žaviuosi Adamsbergu, kuris tiesiog nieko nežino ir turi nuojautą. Žaviuosi jo ir Kamilės santykiais. Norėčiau ir aš taip mylėti. Toks tat tas detektyvas. Visiškai kitoks ir mielas. Kaip ir prancūzai. Ypač prancūzai iš kaimo.
Ir kartais jau atrodo nebesusigaudau tarp detektyvų. Naminis pokalbis:
– Kaip ten tas, kuris liūdi ir žiūri į tolį? Hūlė?
– Nea, Valanderis.
– Ak, Valanderis, o tai Hūlė tas, kuris visada teisus?
– Ne, ten Jonas Linas.
– Blyn, tai kas tas Hūlė?
– Nu gi tas skinas, kur visada girtas, arba geria ir šiaip parinasi nes turi korumpuotą kolegą.
– Eeee, nebeprisimenu kažkaip.
P.S. Mieli, el. knygynai, pasitvarkykite savo paieškas, nes daug kur ieškodama “vargas” rasdavau visai ne tą rašytoją (kodėl rezultatuose tik Llosa?), o knygą atradau tik todėl, kad netingėjau dar ir pagal pavadinimą paieškoti, arba (!!!) pežiūrėti detektyvų sąrašo.
Oficialiai:  pietų Prancūziją sugrįžusius vilkus džiugiai imasi globoti draustinio darbuotojai. Tačiau kai stulbinamo dydžio – sprendžiant iš paliktų dantų žymių – žvėris įsisuka į avių bandas, o netrukus griebiasi ir žmonių, ore kibte pakimba neapykanta ir pasklinda baugūs gandai ….Vilkolakis? Pragaro išpera?..Sunerimsta ir Lorensas, gamtininkas, atkakęs iš Kanados stebėti vilkų, o jam įkandin ir Kamilė, paryžietė, besistengianti paskandinti užmarštyje savo širdies žaizdas ir komisarą Adamsbergą. Tačiau, regis, be Adamsbergo čia nebeišsiversti. Kas kitas, jei ne “ypatingasis faras” sugebės išnarplioti tą kraupią ir painią mįslę?.. Kas įstengs surasti jaunojo Solimano įmotės žudiką?..
Puslapių skaičius: 343
Knyga iš bibliotekos.
Perskaityta 2012 11 29
[table id=4 /]
1Kainos surinktos 2012 11 30
2Siuntimo kaina = kaina už vienos knygos pristatymą Lietuvoje.
3Bendra knygos ir pristatymo kaina perkant tik vieną šią knygą.
4Kaina versta iš eurų.

+ There are no comments

Add yours