476(149) Camilla Läckberg "Ledo princesė"

Camilla Läckberg “Ledo princesė”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: Ilgokai vengiau griebti šią knygą, mat draugas pradėjęs ją metė. Sakė, kad nuobodoka. Atėjo ir jai eilė ir turiu pasakyti, kad pranoko lūkesčius. Pradžioje gal kiek ir sunkoka įsivažiuoti, bet po to skaitosi, kaip sviestu patepta. Patiko man visi veikėjai. Ne ta prasme, kad juos pamėgau, o tiesiog labai natūralūs ir gyvi. Lengvai galiu juos įsivaizduoti ir pvz., žiaugtelėti skaitydama nuovados vado aprašymą. Pakankamai neperspausta ir ta dalis, kuri apie meilę. Aš irgi panašiai jaučiuosi ir elgiuosi prieš pasimatymus.
Detektyvinė linija irgi gerai užlankstyta. Ne veltui pasirinktas nedidukas miestelis, kuriame visi vieni kitus pažįsta. Tai tik sustipriną tas nesuvokiamas pasekmes, prie kurių priveda baimė “o ką žmonės pasakys”. Cholerikams sunku tą suprasti 🙂
Oficialiai: “Ledo princesė” pradeda trilerių seriją:  Fjelbaka, kur gyvena tik 1000 gyventojų, ir visi vienas kitą pažįsta; šcherai, saulėje mirguliuojantis vanduo, ramios įlankos, laiveliai… Saugu, ramu ir gera.  Taip mano ir žurnalistė Erika Falk, į gimtąjį kaimelį atvykusi tvarkyti mirusių tėvų namo.  Kaip tik todėl ją taip sukrečia vaikystės draugės žūtis: gražuolė Aleksandra randama vonioje perpjautais riešais, žiemos šaltis jos kūną jau pavertęs ledu. Tačiau sunku patikėti, kad tai savižudybė. Ši mirtis neduoda Erikai ramybės; toliau rausdamasi draugės gyvenime, ji atskleidžia vis daugiau paslapčių. Kai prie tyrimo prisideda ir kitas Erikos vaikystės draugas, tyrėjas Patrikas Hedstriomas, kai kam ima darytis ankšta… Tačiau ar kaimelio gyventojai pakęs beatodairišką kišimąsi į tai, kas turėtų likti už uždarų durų? Erikos ir Patriko tandemas įsuka skaitytoją į šiurpinantį verpetą, kunkuliuojantį po iš pažiūros ramiu ledu.
Puslapių skaičius: 364
Knyga nuosava.
Perskaityta 2012 10 29

3Comments

Add yours
  1. 1
    Sokratas

    Man knyga patiko. Detektyvine linija idomiai suvingiuota, narpliojasi po truputi ir iki galo neaisku, kas gi tas blogietis 🙂 bet stai su kita siuzetine linija, kiek prasciau..ten kur baigiasi “seklio morkos” darbas ir prasideda meile, asmeniskumai ir kiti gyvenimiski dalykai…atsiranda nemazai banalybiu: pvz, pasakodamas savo tragiska seimos istorija, tevas patiria infarkta..
    Bet viska sudejus i kruva- rasau 8,5/10. Tikiuosi, jos antra knyga nenusileis pirmajai.

  2. 2
    Salomėja

    O man asmeniškumai pasirodė labai tikroviški. Jokių ten didelių lia lia, taip kaip būna gyvenime 🙂

  3. 3
    Sokratas

    Uzskaitau ir antraja autores knyga “pamokslininkas”. Ji brandese, siuzetas dar labiau suraitytas, mazai belike banaliu issireiskimu ir fraziu. Vertinu 9,5/10

+ Leave a Comment