472(145) Alan Bradley "Saldumas pyrago dugne"

Alan Bradley “Saldumas pyrago dugne”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: Puiki knygelė vaikams, paaugliams ir suaugusiems. Jei man dabar būtų 8-13 metų tai aš krykštaučiau ir trepsėčiau prašydama, kad mama man nupirktų kitas dalis. Jau tada man baisiausiai patikdavo vaikai sekliai (įskaitant ir Kalį B.), kurie visada “apdeda” suaugusiuosius.
Dabar esu paaugusi, tai tarp to vaikiško žavesio dar randu ir perliukų paslėptų tėvams, arba itin imliems vaikams. Trumpai tariant šią knygą rekomenduoju tiems, kas mėgsta Trečiadienę iš Adamsų šeimynėlės ir dar prijaučia linksmiems detektyvams.
Oficialiai: Romano  širdis – gabi ir protinga vienuolikos metų mergaitė Flavija de Liuka, kurios didžiausia aistra – chemija, o ypač nuodai. 1950 metų vasarą senove ir mistika dvelkiančiuose šeimos namuose pasipila keisčiausi nutikimai: negyvas paukštis ant durų slenksčio, pašto ženklas, pervėręs jo snapą, paskutinis nepažįstamojo atodūsis agurkų lysvėje… Tik tuomet Flavijos gyvenimas prasideda iš tikrųjų ir ji pasinaudodama savo mokslinėmis žiniomis ima narplioti detektyvą, atskleisdama ir šeimos praeities paslaptis. „Norėčiau pasakyti, kad išsigandau, bet taip nebuvo. Priešingai. Ko gero, tai buvo įdomiausias dalykas, nutikęs per visą mano gyvenimą“, – į nuotykių areną žengia Flavija De Liuka. 
Puslapių skaičius: 352
Knyga iš bibliotekos.
Perskaityta 2012 10 23

+ There are no comments

Add yours