393(66) Tracy Chevalier "Puolę angelai"

Tracy Chevalier “Puolę angelai”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: Čia jau turbūt trečia ar ketvirta mano skaityta autorės knyga. Bet žinokit nelabai pamenu kitas. Na lyg “skaistus mėlis” žybčioja atmintyje šiek tiek. Manau ir šią knygą pamiršiu. Nors ji tikrai nėra bloga.
Iš pradžių sunku įsivažiuoti. Kiekvienas trumpas skyrelis pasakojamas vis kito veikėjo. Tad tenka priprasti ir su jais susipažinti. Sužinoti kas yra kas. Po to einasi lengviau. Nepasakyčiau, kad buvo labai nuobodu, nepasakyčiau ir kad buvo labai įdomu. Tokia – jokia. Pats tas šeštadienio popietei.
Įdomiausia knygoje yra aplinka, laikmetis. Naujasis amžius. Atsiranda elektra, naujos pažiūros, nauji sijonų ilgiai, moterų judėjimai… Ir žinoma, kaip ir priklauso – pikti konservatoriai. Subtilūs požiūrių niuansai yra stiprioji knygos pusė.
Oficialiai: 1901 metų sausis, diena po karalienės Viktorijos mirties: dvi šeimos lanko gretimus kapus prašmatniose kapinėse. Vieną kapą puošia sentimentalus angelas, o kitą – įmantri urna. Voterhausai garbina velionę karalienę ir tvirtai laikosi karalienės Viktorijos laikų tradicijų; Koulmanai žengia į modernesnę visuomenę. Abiejų šeimų nepritarimui, šeimos neatskiriamai susiejamos, kai kapinėse susidraugauja jų dukterys. Ir dar blogiau: susidraugauja su purvinu duobkasio sūnumi.
Mergaitėms augant, įsibėgėja naujasis amžius, arklius pakeičia automobiliai, o vietoj dujų apšvietimo atsiranda elektra, šalis ištrūksta iš engiančių karalienės Viktorijos laikų prieblandos į auksinę karaliaus Eduardo VII vasarą. Graži ir gyvenimu nusivylusi ponia Koulman ima siekti didesnės asmeninės laisvės ir sulaukia pragaištingų pasekmių, kurios Koulmanų ir Voterhausų gyvenimus pakeičia visam laikui.
Puslapių skaičius: 280
Knyga iš bibliotekos.
Perskaityta 2012 05 05

+ There are no comments

Add yours