358(31) David Lodge "Mintijimai"

David Lodge “Mintijimai”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: po tiekos rinktinių šudknygių “mintijimai” buvo kažkokia atgaiva. Gal dėl nenuobodaus stiliuko? Skyrelis jo diktuojamo ir visiškai nefiltruojamo minčių srauto. Skyrelis jos dienoraščio. Skyrelis neutralaus pasakotojo. Skyrelis susirašinėjimo elektroniniais laiškais. Skyrelis būsimų rašytojų darbų. Ir dar visos tos įdomiosios detalės iš praeities. Žiū, o knyga jau ir baigiasi. Gan ilgai buvo įdomu tai suguls jie, ar ne. Pagal visas romanų tradicijas turėtų sugulti be abejonės. Bet o jei ne? Kaip viskas vyksta ir kaip baigiasi – skaitykit patys. O aš sakau, kad man visai patiko.
OficialiaiKai Ralfas Mesendžeris, intymius santykius greitai užmezgantis kognityvinių mokslų profesorius, ir velionio vyro gedinti, dvasinę krizę išgyvenanti rašytoja Helena Ryd susitinka Glosterio universiteto miestelyje, atmosfera įkaista. Ralfas žino, kad nori Helenos. Helenai jis patrauklus, bet ši atmeta jo pasiūlymus, nes Ralfas vedęs. Abu taria, kad klysta manydami, ką vienas apie kitą galvoja… Netikėtai Ralfas jai pasiūlo apsikeisti savo dienoraščiais… Helena sutrinka ir susimąsto apie minčių ir tikrojo žmonių artumo prigimtį – šis klausimas Ralfą domina jau seniai. Išradingai sudėliojęs „slaptų“ Ralfo ir Helenos dienoraščių fragmentus, – iš jų matyti, kad tikrieji herojų jausmai dažnai neatitinka „išorėje“ regimo jų gyvenimo, – Davidas Lodge’as parašė žavingą ir linksmą „studiją“ apie meilę, neištikimybę, sąmonės klystkelius ir painiotis linkusią žmogaus širdį. 
Puslapių skaičius: 494
Knyga iš bibliotekos.
Perskaityta 2012 02 11

1 Comment

Add yours
  1. 1
    edis

    Poroje vietų atsiverčiau, ir abi užkabino. Matyt, literatūra, o ir autoriaus istorija atrodė įtikinamai – pasiėmiau už 10 Lt prekybos centre “IKI”, tikiuosi skaityti.

+ Leave a Comment