353(26) Suzanne Collins "Pavojinga meilė. Antra "Bado žaidynių" knyga"

Suzanne Collins “Pavojinga meilė. Antra “Bado žaidynių” knyga”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: taigi, toliau. Knyga žavi, bet antroje dalyje mane ypatingai pradėjo erzinti Ketnės charakteris: nenuovoki, neskiria draugo nuo priešo, amžinai save grūzina galvodama, kaip reikės žudyti sąjungininku nė nepamąstydama, kad gali viską pasukti ir kita linkme. Juo labiau, kad visi jai į letenas nuolatos kiša draugystę, būdus, idėjas. Juo labiau, kad nei vienose žaidynėse tie, kuriais ji bent kiek pasitikėjo jos neišdavė. Bet ne. Vistiek zirzia sau viduje, kaip kokia višta, kol kiti gelbėja jos šikną. Įsikibusi į “mano misija išgelbėti Pitą” to Pito net nemato.
Bet be Ketnės yra ir kitų veikėjų. O tie neerzina. Tiesiog bando išgyventi, myli, jaučia, kovoja. Šiaip esu labai jautri, todėl neteisybė mane pykdo, Kenės vištiškumas erzina, kitų veikėjų veiksmai – graudina. O kai tiek emocijų tai tikrai negalima knygos pavadinti bloga. Gaila, kad tiek mažai teliko.
Oficialiai: Gudrumu Ketnė išplėšia pergalę Mirties žaidynėse. Abu paaukotieji iš 12-os apygardos lieka gyvi ir tampa Žaidynių nugalėtojais. Ketnė jaučiasi beveik laiminga. Pagaliau ji grįžta namo, pas savo šeimą, susitinka su senu medžioklės draugu Geilu. Bet viskas klostosi ne taip, kaip norėtų Ketnė. Geilas laikosi nuo jos atstu, o santykiai su Pitu atšąla. Žmonės šnabždasi apie sukilimą prieš Sostinę. Neramumus, prezidento manymu, sukėlė Ketnė su Pitu.
Pati to nežinodama, Ketnė tampa sukilimo simboliu. Mergina dvejoja: bėgti su artimaisiais ir draugais ar prisidėti prie sukilėlių. Viskas pastatoma ant kortos, kai Ketnė su Pitu leidžiasi į Nugalėtojų turą. Jeigu jiems nepavyks įtikinti prezidento ir Panemo gyventojų savo neblėstančia meile, jų artimieji bus išžudyti.
Puslapių skaičius: 352
Knyga elektroninė.
Perskaityta 2012 01 19

+ There are no comments

Add yours