350(23) W. Somerset Maugham "Spalvingas vualis"

W. Somerset Maugham “Spalvingas vualis”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: Šita knygelė būtų buvusi visai puiki jei ne filmas, kurį mačiau anksčiau. Lieku prie savo nuomonės, kad žmonės turi rinktis ar žiūrėti knygą, ar filmą, o geriausia būtų uždrausti statyti filmus pagal knygas. Nes erzina. Seniai jau susitaikiau su tuo, kad filmai ir knygos neatitinka vienas kito (nebent labai retais atvejais). Tačiau niekaip nesusitaikau kai būna pakeistos tikrai esminės detalės, pvz., atleidimas ir susitaikymas. Viename kūrinyje įvyksta, o kitame – ne. Ir pabaiga abiejų kūrinių iš esmės visiškai kitokia. Dargi čia vienas tų atvejų, kai filmas duoda daugiau: jis gražesnis, išsamesnis ir įtikinamesnis. Na o Maughamas mane žavi tuo, kad rašo labai paprastai, arba kitaip sakant – neišsidirbinėja vaidindamas super duper literatą.
OficialiaiMoteris, ištekėjusi už mokslininko, Honkonge įsimyli žavų dožuaną. Vyras, sužinojęs apie žmonos meilės ryšį, primygtinai reikalauja, kad ji vyktų kartu su juo į choleros apimtą kolonijos sritį, ir šioje atšiaurioje atgailos kelionėje ji suvokia skirtumą tarp iliuzijų ir realybės. 
Puslapių skaičius: 189
Knyga iš bibliotekos.
Perskaityta 2012 01 13

3Comments

Add yours
  1. 1
    Dori

    Pirmą kartą sužinojau, kad ir taip dar pavadinimas išverstas 🙂 Nes kiek žinau yra “Dažytas vualis”.

  2. 2
    Salomėja

    Kiek žinau lyg dažytas vualis senesnio leidimo… Nors gal ir ne. Bibliotekoje buvo abi, tai pasiėmiau plonais viršeliais, lengviau namo nešti 🙂

  3. 3
    Milda

    Gaila sugaišto laiko. Teko pradėti skaityti nes perskaičiau knygą ir tuo laiku po ranka buvo tik “Spalvotas vualis”. Skaičiau vien dėl to nes visada perskaitau pradėtas knygas iki galo. Taigi mano vertinimas būtų 1/3. Čia tik mano nuomonė. Gal nepatiko dėl to nes nesu meilės romanų gerbėja. Tad ši knyga per lengva, be kažkokios aiškios minties. Vienu žodžiu – prasčiausia praėjusiais metais skaityta knyga.

+ Leave a Comment