305(89) Raymond Chandler "Didysis miegas"

Raymond Chandler “Didysis miegas”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – šūdas, 2 – gera, 3 – super).
Mano nuomonė: Chamdleris man kažkodėl naujiena. Gal todėl, kad “Žalvykstės” knygos kažkokios nepatrauklios, aš jų nevartau ir nieko nežinau :). Bet ar patiko gi man taip pat negaliu pasakyti. Lyg ir patiko. Itin klasikinis amerikietiškas detektyvas. Apspuręs ofisas, sarkastiškas privatus seklys, labai gražios fatališkos moterys ir prabangūs automobiliai, persekiojimai, lietus, rulėtės, kalbos atkišus pistoletą, cigarų rūkimai ir viskio gėrimai. Bet kažko trūko. Lyg tokios rišamosios medžiagos pačioje detektyvinėje istorijoje. Lyg dar kažko. Gali būti, kad pamėginsiu dar kokią nors autoriaus knygą įsitikinimui ir nusprendimui patiko man ar ne. Pamenu skaičiau Bukowskio “Skaitalą”. Kaip suprantu anas buvo tokių detektyvų parodija. Panašu.
Oficialiai: Privatų seklį Filipą Marlou, kurio paveikslą sukūrė vienas garsiausių XX a. kietojo detektyvo meistrų amerikietis Raymondas Chandleris, nusisamdo senas milijonierius Sternvudas. Jis turi dvi dukteris – Vivjeną ir Karmen, ir abi jos garsėja nekokia reputacija. Marlou laukia keblus ir pavojingas darbelis… 
Puslapių skaičius: 239
Knyga iš bibliotekos.
Perskaityta 2011 09 02

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Admin

    Tikras klasikinis amerikietiškas detektyvas… gerai pastebėta. O nelabai rišas, nes Didysis Miegas parašytas iš kelių apsakymų. Kartais atskiri apsakymai būna geriau nei romanas, o kartais atvirkščiai. Čia, matyt, pirmas variantas.

+ Leave a Comment