1362(34) Christopher Paolini „Miegoti jūroje žvaigždžių“

Estimated read time 2 min read

Christopher Paolini „Miegoti jūroje žvaigždžių“

Mano komentarai: Aš negaliu savęs vadinti užkietėjusia fantastikos fane, nes įžeisčiau tikruosius gerbėjus, kurie į tai pasinėrę visa širdimi, žino visus geriausius autorius ir svarbiausias detales. Visgi esu mėgėja, kuri retai praeina pro naują fantastinę knygą. Vėlyvoje paauglystėje, aš skaičiau Eridano knygeles, o meilė kosminėms kelionėms turbūt prasidėjo nuo Bulyčiovo „Žemės mergaitės“. Aš nuo vaikystės mėgstu nuotykių knygas, o sci-fi tuos nuotykius praplečia erdvėje ir kartais laike.

Paolini knygą prisibijojau imti, juk ne taip seniai skaičiau Eragoną, kuris ir patiko, ir pasirodė klaikiai ištęstas. Tačiau „Miegoti jūroje žvaigždžių“ jau skirta suaugusiems, tad gal ir autorius rašė kitaip? Prieš mane knygą skaitė vyras, tai įspėjo, kad veiksmas veja veiksmą, tačiau kažkokio gylio neturėčiau tikėtis. Tai ir nesitikėjau.

Pliusai ir minusai istorijoje žengė koja kojon. Įdomus pasaulis, tačiau gal mažokai išplėtotas, o knygos apimtį sudaro greiti įvykiai. Čia tik atrado kažkokią įdomią vietą, bet jau užpuolė ir reikia gintis, nors gal būtų įdomiau apie tą vietą daugiau sužinoti. Ir taip visą laiką. Pagrindinė veikėja Kira dėl taip sukritusių aplinkybių įgauna nežemiškų galių, tad dalį laiko bando susivokti. Manau, kad jei mėgstat filmus pagal Marvel komiksus, tai ši knyga galėtų būti artima, juk superherojai ir paprasti žmonės gelbėja pasaulį nuo blogiečių. Tik tas pasaulis kiek didesnis, nei mes pripratę dabar. Mėgstamiausias mano personažas buvo pamišusi laivo sąmonė.

Bijote skaityti mokslinę fantastiką, nes nesuprasite įvairių terminų? Tik noriu priminti, kad dauguma technologijų būna išgalvotos. Tad jei suprantat Hario Poterio burtą, susidorosite ir su blasteriu ar šaldomąja kapsule. O šioje knygoje, kaip sakiau, daugiau dėmesio skiriama šaudo-gaudo reikalams, nei technologijoms ar filosofijoms. Pamėginkit, juk pats tas vasarai. Beje, pabaiga verta iškelto nykščio, sprendimas tikrai geras!

Knygos kilmė: leidyklos dovana
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras:  mokslinė fantastika

+ There are no comments

Add yours