1356(28) Julie Cohen „Luisas ir Luisa“

Estimated read time 2 min read

Julie Cohen „Luisas ir Luisa“

Mano komentarai: Tai yra romanas, kuris nustebino gerąja prasme. Kadangi Goodreads neturi pusinių žvaigždučių, buvo sunkoka nuspręsti 4 ar 5. Sakyčiau šiek tiek apsigavau su aprašymu. Kažkodėl tikėjausi, kad tai bus paprastesnė, linksmesnė istorija. Tačiau gavau visai neblogą amerikietišką dramą, kurioje ir tas tipinis mažo miestelio kraštovaizdis, ir santykių peripetijos, dužę likimai, socialinių klasių problemos ir t.t.

Knygos idėja gana keista. Autorė pasakoja Luiso/Luisos istoriją, kuri iš esmės yra ta pati, nes Luisai – vienas žmogus. Tiek viename skyriuje jis yra jis, kitame ji yra yra ji. Kai kuriuose – abu, nes gyvenimo linijos sutampa. Tokia idėja tarsi sufleruoja, kad bus išryškinti vyro ir moters, augančių toje pačioje aplinkoje, galimybių skirtumai. Tačiau nepasakyčiau, kad taip buvo, nes tai, kas nutiko vienai ir kas nutiko kitam, atrodė visai nesusiję su lytimi. Na gal vienas kitas komentaras apie tai, kas ką paveldės, ar kad mergina turi nuryt tam tikrus skaudžius dalykus. Tačiau tai nebuvo stipriai akcentuojama.

Nepaisant idėjos ar aprašymo užduotų lūkesčių ši knyga man patiko labiau nei galima pamatyti. Įsijaučiau į visas siužeto peripetijas, sirgau už Luisą ir Luisą. Rūpinausi jų nuoskaudomis ir tuo, kaip viskas išsirutulios.

Nėra šita knyga sukrečianti, kažkiek primena tokias, kokias rašo Celeste Ng, tačiau jei norite neblogos amerikietiškos dramos – rekomenduoju.

Puslapių skaičius: 304
Knygos kilmė: leidyklos dovana
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras:  romanas

+ There are no comments

Add yours