1355(27) Elizabeth Gilbert „Merginų miestas“

Estimated read time 2 min read

Elizabeth Gilbert „Merginų miestas“

Mano komentarai: Autorės pristatinėti nereikia. Kadaise jos knyga „Valgyk. Melskis. Mylėk“ buvo ant bangos. Aš jos nesu skaičiusi, nes jau iš pavadinimo aišku, kad nepatiktų, tą patį patvirtina ir anotacija bei atsiliepimai. Tačiau pastarieji apie „Merginų miestą“ skambėjo visiškai kitaip. Atrodė, kad tai smagutė istorija apie penkto dešimtmečio Niujorką.

Šiaip tokia ji ir yra. Neįpareigojanti, paprasta, lengva knygelė. Tik man visai nepatiko. Kažkodėl skaityti kaip jauna, išlepinta, turtinga, darbo ir sunkumų nemačiusi mergelė tik dulkinasi su visais iš eilės ir girtuokliauja buvo labai nuobodu. Gal dėl sausoko rašymo stiliaus? Nes viskas taip: ėjom su drauge į barą, permiegojom su pora vyrukų, kitą dieną šokom iki ryto, trečią mus parsivežė kiti vyrukai. Viena šalutinė šios istorijos veikėja pagrindinei žvaigždei pasakė, kad ji yra ir visada bus nuobodi. Sakyčiau, kad buvo visiškai teisi.

Taigi, jei norite perskaityti kaip sekėsi tuštutei gyventi iki pat senatvės, tai pirmyn. Gausite ir šį tą gero: žvilgsnį į to meto Niujorko bohemos gyvenimą. Tačiau ne labai gilų, nelabai įtraukiantį, šiek tiek lyg iš vadovėlio.

Puslapių skaičius: 504
Knygos kilmė: pirkau.
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras:  romanas

+ There are no comments

Add yours