1354(26) Mats Strandberg „Pabaiga“

Estimated read time 2 min read

Mats Strandberg „Pabaiga“

Mano komentarai: Ar norėtumėte žinoti tikslų laiką, kada mirsite? Į šį klausimą kiekvienas atsakytų skirtingai, tačiau paaugliams skirto romano „Pabaiga“ veikėjai pasirinkimo neturi. Visas pasaulis žino, kurią dieną, valandą, minutę ir net sekundę į Žemę atsitrenks asteroidas. Jokios vilties išlikti, tik keturi mėnesiai nugyventi likusį gyvenimą.

Kaip manote, kokia žmonių reakcija? Baimė. Netikėjimas. Nežinojimas, ką daryti su likusiomis dienomis. Vegetuoti? Pulti į narkotikų liūną ir išbandyti viską, ko kitomis aplinkybėmis nesiryžtum? Susitaikymas su dievu, savimi ir draugais? Autorius po truputį piešia netobulą mūsų pasaulį, atsidūrusį ant nežinomybės slenksčio ir daugiausiai viską matome dviejų paauglių akimis.

Simonas per tą nelemtą kometą prarado merginą, kuri nusprendė, kad jau tikrai nenori paskutinių dienų leisti monogamiškai. Negalėdamas atsigauti jis neranda sau vietos, o dar labiau jį sugniuždo nusikaltimas, kurio dėl visiems suprantamų aplinkybių, greičiausiai niekas neištirs. Kiekvienas žingsnis, kiekvienas pokalbis yra persmelktas tuo pabaigos laukimu, o man, kaip skaitytojai, buvo labai įdomu, kaip gi autorius viską išspręs. Gal bus hapyendas?

Beje, knyga pravarti homofobams, kurie niekaip nesupranta, kaip dvi mamos ar du tėčiai gali turėti vaikų ir kaip tokia šeima funkcionuoja. Perskaitykit, gal praregėsit, kad lygiai taip pat, kaip ir visos kitos: pykstasi, skiriasi, dalinasi vaikų priežiūrą, valgo vakarienes ir dirba darbus.

Savotiška, niūrios nuotaikos, bet labai nebloga knyga, kuri galėtų patikti ne tik jaunimui.

Puslapių skaičius: 480
Knygos kilmė: leidyklos dovana
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras:  Young adult romanas.

+ There are no comments

Add yours