1350(22)-1352(24) Chris Carter „Mirties skulpotrius“, „Vieną po kito“, „Pragaištingas sprendimas“

Estimated read time 2 min read

Chris Carter „Mirties skulpotrius“, „Vieną po kito“, „Pragaištingas sprendimas“

Mano komentarai: Prasidėjus karui niekaip negalėjau skaityti, tačiau bet kokį nenorą pramuša geras detektyvas. Kadaise Carter buvo laikytas itin žiauriu. Jo aprašomos nusikaltimų scenos kelia pasišlykštėjimą ir tikrai nerekomenduojamos jautriems žmonėms. Tačiau šiandien tai, ką jis rašo, tėra tik gėlytės palyginus su realybe, pvz., ta, kurią jauni ruskyno zombiai paliko Bučoje.

Chris Carter, man atrodo, dabar yra itin populiarus, toks, koks kažkada buvo Nesbo (ir vis dar būtų, jei ne tai, kad jau perskaitėm visas jo knygas) ar Kepler, kurį skaityti lietuviškai džiaugsmą atėmė šūdleidyklė. Knygos geidžiamos ir grobstomos. Ir jos tikrai fainos! Išskyrus tai, kad jei skaitai kelias iš eilės, tai truputį pradeda užknisti tai, kad yra identiškų pasikartojimų. Tad tris sukramčiau, o dar vieną turimą palikau ateičiai.

„Mirties skulptorius“ ir „Vieną po kito“ panašios į visas kitas ankstesnes. Itin žiaurūs nusikaltimai, greitas tempas, įtampa ir tiesioginis įsivėlimas pabaigoje. „Pragaištingas sprendimas“ yra kiek kitokia. Čia nėra seno gero Hanterio partnerio, o ir nusikaltėlis ne tik aiškus, bet ir suimtas. Tad tyrėjams telieka išsiaiškinti, kur gi paslėptos visos aukos. Ši dalis man patiko mažiausiai, nes pradėjau abejoti Hanteriu. Jis pateikiamas kaip genijus, mokyklą baigęs vaikystėje, universitetą paauglystėje ir t.t. Bet to savo proto tyrimuose per daug neišnaudoja. Tik tiek, kad žino įvairių šalutinių dalykų, nustebusiems pašnekovams atsakydamas „aš daug skaitau“, kokių pvz., žino eilinis protmūšio gerbėjas dažnai vartantis faktų knygeles.

Aš, žinoma, skaitysiu kitas autoriaus knygas, medžiosiu jas bookswape ir kitur, tačiau nors jos velniškai populiarios, šalia geriausių detektyvų nestoja, nes stokoja to, ką paslepia išradingi ir neįtikėtinai žiaurūs nusikaltimai. Dėmesys nukreipiamas nuo to, kad veikėjai neturi asmenybių ir yra plokšti, tačiau per tą didelį tempą, kilis gerus bajeriukus, žiū ir nepastebim.

Knygos kilmė: mainai
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras:  trileris, detektyvas.

+ There are no comments

Add yours