1338(10) Pascal Engman „Žiurkių karalius“

Estimated read time 2 min read

Pascal Engman „Žiurkių karalius“

Mano komentarai: Skaitau daug, skaitau gana greitai, tad ir vėl susidarė neaprašytų knygų eilė. „Žiurkių karalius“ laukia beveik mėnesį, o po jo rikiuojasi jau 7 kitos knygos. Tačiau ne visada tas delsimas užrašyti įspūdžius yra minusas. Galiu paklausti savęs, ar dar liko kažkiek įspūdžio, ar vis dar nuomonė tokia pati, kokia buvo užvertus paskutinį puslapį?

Detektyvas buvo toks, kokius aš mėgstu. Tamsus, vietomis tikrai žiaurus (įspėju, yra prievartos scenų), gana greitas. Tiesa, jau pirmuose puslapiuose pajutau, kad tai nėra pirma serijos dalis. Ne ne, skaityti tikrai galima, kaip ir dažniausiai, bet pagrindinės tyrėjos praeityje matyt būta įdomybių, kurios galimai (neskaičiau gi) aptariamos pirmoje dalyje. Na ir šiek tiek spoilerių yra apie tai, kas kur ten kaip susipažino ir kas tuo metu mirė.

Grįžkime prie žiurkių. Knyga man pasirodė gerai susukta, sklandi, nors daug kas skundėsi, kad per daug veikėjų, mes su vyru (jis skaitė pirmas) nusprendėm, kad būtent tiek, kiek reikia. Personažai, tiek geri, tiek ir piktadariai, manęs neerzino. Kaip visada, tokios knygos primena, kad šalia dailaus instagraminio ir pinternestinio pasaulėlio yra ir tas kitas – tamsusis, kuriame tarpsta įvairaus plauko bepročiai.

Puslapių skaičius: 400
Knygos kilmė: leidyklos „Balto“ dovana
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras:  detektyvas, trileris.

+ There are no comments

Add yours