1332(4) Stefan Ahnhem „18 laipsnių šalčio“

Estimated read time 2 min read

Stefan Ahnhem „18 laipsnių šalčio“

Mano komentarai: Aštrūs, greiti, paliečiantys įvairias socialines problemas. Tokie yra Ahnhem detektyvai. Ir jie leidžiami per retai, nes po ilgos pertraukos tikrai sunku atgaminti detales. O tų detalių, kuriomis aplipęs tyrėjų darbas – daug.

Blogai. Blogai bandymas laviruoti tarp dviejų lygiagrečių tyrimų. Nes yra švedų Fabianas ir danų Dunja, kurie narplioja kiekvienas savo nusikaltimą. Žinoma, net neįmanoma, kad jų keliai nesusidurtų. O tai visada nenatūralu. Būtų puiku šiuos du detektyvus išskirstyti į atskiras serijas.

Blogai yra tai, kad su kiekviena knyga pradedame žinoti, kad tie du būtinai kažkur susitiks ir dar Fabiano šeimai grės pavojus.

Gerai yra greitas tempas ir nenuobodūs nusikaltėliai. Šį kartą  jie tikrai buvo unikalūs. Fabiano tyrime mane šiurpino, kaip iš tiesų lengva pavogti žmonių tapatybę. Reikia tik šiek tiek socialinio hakingo. Dunjos tyrime mane baugino smurtas vardan smurto. Nes pinigų, meilės, keršto, „dievo“ galvoje motyvą dar galima kažkiek suprasti, bet norą pasijuokti spardant bejėgį – sunkiai.

Tai dar viena serija, kuri nėra tobula, bet smagi ir skaitysiu, jei tik autorius tęs, o leidykla leis. Įspėju, kad knygoje daug žiaurumo ir šlykščių scenų, bet atsitraukti tikrai sunku.

Puslapių skaičius: 576
Knygos kilmė: leidyklos dovana
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras:  detektyvas

 

+ There are no comments

Add yours