1322 Alina Bronsky „Totoriškos virtuvės aštrumai“

Estimated read time 2 min read

Alina Bronsky „Totoriškos virtuvės aštrumai“

Mano komentarai: A. Bronski visų meilę užsitarnavo su baba Dunja, o „Totoriškos virtuvės aštrumai“ sulaukė ne ką mažesnio pasisekimo. Aš taip pat vertinu puikiai – 4/5, tačiau labai aikčioti negaliu nors tu ką.

Stiprioji istorijos pusė, be abejo, pagrindinė veikėja Rozalinda. Tvirto charakterio moteriškė, puikiai žinanti kaip reikia gyventi. Ne tik jai, bet ir visiems kitiems. Kai jos dukra sulaukia nesantuokinio vaiko – močiutė įsimyli anūkę ir visas jos gyvenimas pradeda suktis aplink mažylę. Gyvenimas su pipiriukais.

Autorė padarė stebuklą. Pagrindinis personažas – bjauri boba, kurios neįmanoma mėgti. Visur kišasi, viską žino, griauna kitų gyvenimus, neklausia nuomonės, dėl savo tikslų gali priimti net amoralius ir nuskalstamus sprendimus. Tačiau tuo pačiu neįmanoma ja nesižavėti. Žiū, jau sergi, kad eilinė machinacija pavyktų.

Tačiau aš visai neseniai skaičiau knygą „Kambarys“, kurios istorija vystėsi komunaliniame sovietmečio bute. Skaičiau tokią paiką knygelę „Mus pavogė: nusikaltimų istorija“, kuri taip pat nukėlė į sovietmečio kasdienybę. Tad ir vėl tas komunalinis butas, vėl tas deficitas, eilės, kombinacijos, kyšiai ir kt. Autorė, žinoma, nekalta, kad ir kiti apie tai rašo, o kadangi ta kasdienybė tokia ir buvo, tad nieko jau naujo, bet įtariu naujajai kartai ar vakariečiams skaityti kiek įdomiau. O gal kaip tik atvirkščiai?

Knygą rekomenduoju tiems, kas mėgsta išskirtinius, ryškius ir daugialypius charakterius bei sklandų pasakojimą, kai prozos grožis netrukdo ją skaityti.

Puslapių skaičius: 272
Knygos kilmė: pirkau
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras:  romanas.

+ There are no comments

Add yours